Home » Скандално » Рашков: Борисов трябва да бъде арестуван всеки петък
Рашков: Борисов трябва да бъде арестуван всеки петък

Рашков: Борисов трябва да бъде арестуван всеки петък

Сподели новината

„Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се случи всеки петък заради това, което той е вършил.“

Това коментира вътрешният министър Бойко Рашков в интервю за Нова тв по темата дали арестът на бившия премиер Бойко Борисов в четвъртък не е бил грешка, след като той беше пуснат без обвинение от прокуратурата. По думите му има ярост и съпротива на прокуратурата, която не иска случаят да се изясни. Прокуратурата е политически зависима, обяви още Рашков.

И обясни, че главният прокурор Иван Гешев се обръща към Борисов с „шефе“. Не стана ясно дали говори за в момента, или за предишен период, както и дали такива данни са събрани със специални разузнавателни средства.

Рашков повтори старата си теза, че прокуратурата отваря чадър над бившите управляващи от ГЕРБ и по-специално върху Борисов. По думите му прокуратурата прави всичко възможно, за да саботира и минира разследването за изнудване, започнато от МВР по неотложност в сряда. Рашков даде пример как в петък вечерта прокуратурата публично чете показания по делото.

Вътрешният министър е категоричен, че укриващият се в Дубай Васил Божков, няма пречка да бъде разпитан като свидетел чрез видеоконферентна връзка.

Прокуратурата твърди, че това няма как да стане. Рашков повтори, че прокуратурата от няколко години отказва да обърне внимание на твърденията на Божков, че е бил жертва на изнудване от високопоставени лица от правителството (Борисов и Владислав Горанов) и че им е предоставял огромни парични средства, за да бъде облагодетелстван хазартният му бизнес.

Рашков не беше изобщо конкретен по темата защо МВР намеси европейската прокуратурата в акцията по задържането на Борисов, Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Даде обаче да се разбере, че в следващите дни може би ще има развитие по тази линия. Самият Божков твърди, че вече е дал показания пред европрокуратурата.

Вътрешният министър не вижда проблем, че премиерът Кирил Петков не е разпитан в полицията, а в кабинета си. Това се правело при високопоставени свидетели. ГЕРБ имат информатори в МВР, смята още Рашков, тъй като станало ясно, че те са наясно с детайли, които не би трябвало да знаят.

„Попадайки в прокуратурата тази преписка, имам дълбоки съмнения, че ще докара докрай едно такова разследване“, заключи Рашков.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар