Home » България » Децата на Милен Цветков не са съгласни с присъдата за смъртта му, подадоха жалби в съда
Децата на Милен Цветков не са съгласни с присъдата за смъртта му подадоха жалби в съда

Децата на Милен Цветков не са съгласни с присъдата за смъртта му, подадоха жалби в съда

Сподели новината

Децата на загиналия в зверска катастрофа журналист Милен Цветков обжалват присъдата му, съобщиха за „Телеграф“ от Софийския градски съд.

Всички страни по делото срещу Кристиан Николов, който помете с джипа си колата на Милен Цветков, не са доволни от присъдата му – 9 години затвор. На 10-и март прокурорът е внесъл протест.

Възивни жалби са подали частните обвинители Боян Цветков- син на Милен и майка му Ивета Гоцова, както и дъщерята на журналиста Калина Цветкова. Жалба срещу присъдата подаде и осъденият Кристиан Николов.

Две години след смъртта на журналиста, който загина навръх Великден на 19 април 2020 година, делото срещу шофьора Кристиан Николов още не е стигнал до втора инстанция Софийския апелативен съд.

На четвърти март тази година Софийският градски съд призна за виновен Николов в непредумишлено убийство на Цветков при катастрофата причинена от него, и го осъди на 9 години затвор и отнемане на шофьорската книжка за 10 години.

Прокуратурата и частните обвинители настояваха, че има умисъл, тъй като в кръвта на младежа бяха открити три вида наркотици. Той помете колата на Милен Цветков на червен светофар със 100 километра в час, припомня „Скандални“.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар