Home » Скандално » Нови разкрития за Жоро Милионера! Митьо Лудия ли му помогна да скрие откраднатите пари от инкасото?
Нови разкрития за Жоро Милионера! Митьо Лудия ли му помогна да скрие откраднатите пари от инкасото?

Нови разкрития за Жоро Милионера! Митьо Лудия ли му помогна да скрие откраднатите пари от инкасото?

Сподели новината

След близо 10 години зад решетките в края на март един от най-известните крадци на инкасо Георги Енев излезе от затвора и отново стана свободен човек.

През юни 2012 г. той успя да свие 1,5 млн. лв. посред бял ден и да потъне вдън земя. 10 дни след това се предаде, но не обели и дума къде е скрил парите. Тогава започнаха да се носят безброй легенди за местонахождението на богатството. И така до ден днешен. В подземния свят обаче се говори, че той е имал съучастници, които са укрили пачките.

Къде е Жоро Милионера и по-богат ли е с 1,5 млн. лв.?

Това са въпросите, които всички си задават, след като той кротко и спокойно излежа присъдата си в пловдивския затвор. Без много шум той се радва на свободата си. По-интересното е, че не е потърсил никой от близките си в кв. „Кючук Париж“, нито на село, а е избрал просто да се изпари.

„Евала! Излежа си присъдата и си заслужи парите. Нека си ги харчи със здраве“, коментират новината за освобождаването му негови съкварталци и си спомнят подробности, сякаш беше вчера, когато гръмна новината за обира.

Една от версиите за обира, която разследването лансира, е свързана с наказание на Георги Енев от неговия работодател. Според договора му охранителната фирма му плащала по 1,64 лв. на час. Полагало му се и месечно стимулиране от 236 лв. Стана ясно, че само седмица преди удара Енев бил наказан за това, че по време на работа излязъл от инкасо колата, което било категорично забранено по правилник. Заради това шефовете му го лишили от месечния бонус.

Енев се вбесил. Причината била, че има ипотечен кредит за около 40 бона, който трябвало да погасява. Парите му били изключително нужни, за да плаща вноската от 400 лв. месечно. Освен това плащал и издръжка на детето си след развод със съпругата си. След като останал без бонус. Жоро Инкасото решил да накаже шефовете си и ударил превозваните от него 1,5 млн. лв.

По време на разследването родителите на Енев предадоха на полицията около 25 000 лева, които неизвестен мъж им оставил пред вратата. Смята се, че са от пачките в чувалите, които обирджията скрил добре. В затвора Жоро Инкасото е изключително примерен. Ходи редовно на работа. Не си позволява да отсъства. Спечелил доверието на началниците. Работейки, той бързо топил присъдата си, тъй като два дни се отмятали за три. Не се сприятелявал с много хора, не се набивал на очи и не влизал в конфликти. Дори участвал в затворническа група по дебати.

След като свършвал работа, ходел на фитнес. Като бивш рейнджър със задгранични мисии зад гърба си Жоро се стремял да поддържа перфектна форма. Въпреки че имал право да поиска предсрочно освобождаване след 2/3 от изтърпяване на присъдата, Енев нито веднъж не пожелал да се възползва от него. Някои смятат, че не го е направил, за да не бие на очи и да не се вдига отново шум покрай него. Смятал, че има опасност за живота му, тъй като го дебнели да разберат къде ще отиде, за да си вземе пачките с пари. Според друга версия, чакал да изтече срокът, в който застрахователната компания, изплатила щетите за инкасо фирмата, може да си потърси сумата.

Две седмици преди обира Жоро Инкасото си търсил съучастници.

Спира се на двама души, единият от които е известният MMA боец Димитър Стоянов – Митьо Лудия. Първоначалният план бил ударът да бъде направен в подлеза на Централна поща по почти идентична схема. Инкасото спира, колегата му взима дюнери. Двамата партньори на Енев е трябвало да инсценират обира и да го извадят от колата. След това планът бил да офейкат с парите, по-късно тримата да си ги разделят. Схемата обаче пропада. Енев решава да действа сам. След обира на инкасо автомобила Жоро Милионера тръгва към Бряновщица. Там неговият основен партньор има хижа и го укрива над 10 дни. Предполага се, че през цялото време там са били и парите, поне докато се предава доброволно в прокуратурата.

Именно неговият партньор – ММА боецът, оставя парите пред вратата на родителите на Енев, тъй като с тях са почти съседи в кв. „Кючук Париж“. Предполага се, че уговорката между тримата е била да получат своя дял само ако съхраняват този на Енев, докато излезе от затвора.

След години обаче настъпват събития, които объркват плановете. Съучастникът му Димитър Стоянов е екзекутиран, като има вероятност това да е станало заради скритите пари от обира. Сред живите остават Енев и другият помощник, който живее в „Кючук Париж“ и до ден днешен. Според едни парите са останали у ММА боеца, а след смъртта му изчезват. Според други, ги е съхранявал вторият съучастник на Енев, който обаче само като пристъпил прага на затвора, веднага започнал да ги пилее и да парадира с луксозни коли и т.н. И двата сценария обаче водят към едно – за Жоро Инкасото няма и пукнат грош. Много е вероятно да е научил, че не разполага с нищо чак след излизането си от затвора. Въпреки лошата новина обаче Енев няма време за губене и най-вероятно се е изнесъл зад граница.

Историите, които се предават от уста на уста за съкровището на Енев, са многобройни и разнообразни през годините. Някои смятат, че го е заровил до манастир в Родопите, точно като хайдутин. „Златната треска“ там не секна през целия престой на Жоро Инкасото в затвора. Популярна бе легендата, че парите са заровени някъде из баирите в Чепеларско. Друга история пък наостри слуха на мераклиите и ги накара да вперят поглед към с. Тъмраш.

Сякаш най-достоверна обаче остава тази, че чувалите с пачки са съхранявани от съучастниците на Енев. Поддръжниците на историята, че Енев е действал изцяло сам, обаче отказват да повярват и смятат, че към настоящия момент Жоро Инкасото чете историите за себе си в някоя екзотична страна, смее се на писанията и си харчи парите на воля.марица

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар