Home » Скандално » Ето луксозната къща на Зеленски за 5 млн. евро в Италия, която стои празна, а неговите сънародници се чудят къде да се приютят-Снимка
Ето луксозната къща на Зеленски за 5 млн. евро в Италия която стои празна а неговите сънародници се чудят къде да се приютят-Снимка

Ето луксозната къща на Зеленски за 5 млн. евро в Италия, която стои празна, а неговите сънародници се чудят къде да се приютят-Снимка

Сподели новината

Докато украинските бежанци масово търсят убежище в европейски домове, вилата на украинския президент Владимир Зеленски в италианския Форте дей Марми е празна под полицейска охрана. 

Бежанците се приемат от местни жители, а имението на Зеленски е отдадено под наем. Лидерът на Украйна, очевидно, не иска да предложи елитно жилище на гражданите на собствената си страна.

Междувременно властите се опитват по някакъв начин да приютят масово избягалите в Европа украинци.

Само в малката комуна Форте дей Марми от Украйна дойдоха близо петдесет души, като половината от тях бяха деца. Това каза кметът на града Бруно Мурзи.

Вилата, открита в Тоскана, е собственост на San Tomasso S.R.L., която от своя страна принадлежи на първата дама на Украйна Елена Зеленская. Самият Зеленски в декларация за 2018 г. посочи това имение като „собственост “ на него и съпругата му. В същото време в графата „собственик“ е посочено юридическо лице.

Кметът на Форте дей Марми потвърди, че вилата косвено принадлежи на украинския президент. Но самият Зеленски, както казват местните жители, те не са видели там. Но виждали шумни купони, скъпи коли и млади хора, подозрително наподобяващи деца на влиятелни родители.

Междувременно сега, докато украинските бежанци се приемат в цяла Европа, вилата на Зеленски е празна и е под полицейска защита. За това говори кметът на общината. И както се вижда от кадрите на Рен тв, в италианската резиденция на Зеленски всъщност никой не живее: прозорците са със спуснати завеси, а зад оградата цари тишина.

„Доколкото знам, вилата е затворена и в нея не са отсядали гости или бежанци. Очевидно сега е насочено много внимание към тази къща и полицията я патрулира“, каза Бруно Мурзи.

Междувременно 43 украински бежанци пристигнаха във Форте дей Марми, включително 23 деца, според кмета. Според самите украинци властите на комуната ги настаняват в приюти и им помагат да си намерят работа.

А сред местните има и такива, които предлагат на украинците да се заселят точно в домовете си. И така, Алла, която избяга от Киев, намери подслон при жителка на комуната на име Луиз.

„Казаха ми: трябва да се свържете с комисариата. Дойдох там и точно този ден срещнах сеньора Луиза, която просто галеше котка. Видях, че е такава мила жена мога да говоря с нея и тъй като знам езика, попитах я дали е възможно да се намери къща някъде в този град, апартамент, просто място под небето, където да живееш. Дори не бях стигнала до комуната, когато сеньора Луиз ми се обади и каза: „Ще ти дам жилище, ще ти дам всички условия в моята къща, имам стая, място, където ще се чувстваш защитена“, каза Алла от Киев.

Луиза засега е единственият човек в комуната, който е позволил на бежанец от Украйна да живее при нея. Тя настанила Алла в малка стая. Междувременно почти в съседство е луксозната вила от 400 „квадрата“ с джакузи и басейн. Но президентът Зеленски предпочете да я отдаде под наем.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар