Home » Скандално » В бюджета са предвидени 168,7 млн.лв. за хуманно отношение към прасетата и кокошките, а за болните деца ще събираме капачки
В бюджета са предвидени 168 7 млн.лв. за хуманно отношение към прасетата и кокошките а за болните деца ще събираме капачки

В бюджета са предвидени 168,7 млн.лв. за хуманно отношение към прасетата и кокошките, а за болните деца ще събираме капачки

Сподели новината

Нека ви разкажа за „социалния бюджет“, за който ни продъниха ушите и толкова бързат да приемат! Далаверата и „хуманизма“ са в изобилие в този бюджет!

Да започнем с хуманизма!

„Във връзка с военните действия в Украйна и за подкрепа на свиневъдите и птицевъдите за хуманно отношение към животните са предвидени 168,7 милиона лева.“ Точно така е записано. Повтарям, за хуманно отношение към прасетата и кокошките!

За болните ни деца събираме капачки за лечението им, но за хуманно отношение към прасетата и кокошките се дават от нашите джобове 168,7 милиона лева! Абе, тия прасета и кокошки да не ги водят на театър и опера или на педикюр?

Ако от хуманизъм в този „социален“ бюджет ви е призляло, нека преминем към далаверата!

405 милиона за инфраструктура и ремонт на самолети – вероятно украински? Над един милиард лева заеми или по-точно 532 милиона евро за двете държавни газови предприятия – вероятно за заплащане на високите комисиони на посредниците за доставките на скъпия газ?

Нов заем от 1,8 милиарда лева под формата на държавни гаранции! 766 милиона за ваксини, тестове, лекарства и т.н свързани с Ковид-19!

Сметнахте ли колко ще платим за далавери? До тук са над 4 милиарда лева! Сега внимавайте, защото следва най-голямата подигравка с българския народ!

Пълна лъжа е, че ще се изплаща 25 ст. отстъпка за литър гориво. Управниците са въвели хитър текст, с който когато бензиностанциите са на самообслужване не са длъжни да правят тази отстъпка от 25 ст. на литър гориво. Тоест от 01.07.2022 г. се очаква повечето бензиностанции да са на самообслужване. Ние няма да получаваме отстъпка, а те вероятно ще си спретнат поредната далавера с управниците на наш гръб.

Ето това е важния „социален бюджет“, който така много бързат да приемат управниците от тройната коалиция на Кирчо, Корнелия и Ицето от ДБ.

Да са ни честити новите милиарди заеми, стотиците милиони за пландемия и ремонт на самолети, както и стотиците милиони за хуманно отношение към прасетата и кокошките в България! Може да сме бедни, но сме ХУМАНИСТИ!

Димитър БАЙРАКТАРОВ

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар