Home » България » Мрежата кипи след интервюто на Трифонов: Арогантност и самозабравяне. Театрото си беше мъчително за гледане
Мрежата кипи след интервюто на Трифонов: Арогантност и самозабравяне. Театрото си беше мъчително за гледане

Мрежата кипи след интервюто на Трифонов: Арогантност и самозабравяне. Театрото си беше мъчително за гледане

Сподели новината

Реакции заляха социалните мрежи след като вчера лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов даде 90-минутно интервю за „Дарик“ радио, но в студиото на собствената си телевизия 7/8.

Накратко за интервюто на Слави Трифонов по „Дарик“:

1) Правителството не управлявало добре финансите, но Слави не знае защо – били му казали така „неговите експерти“;

2) България изхарчила много пари и взела много заеми, което просто не е вярно. Бюджетните дефиците са в рамките на предвиденото, изхарчените излишъци са за пенсии и енергийни компенсации, а общата задлъжнялост на страната е по-малка спрямо миналата година. Водят се преговори за членство в OECD, имаме реален шанс за Шенген и за еврозоната, износът и промишленото производство сериозно нарастват… Всичко това беше добре показано от Константин Вълков, който не се остави да му говорят врели-некипели…;

3) Слави Трифонов не знае кое е по-добре за България: да продължим дългосрочните договори с Газпром или не. Затова не може да оцени реалното постижение на управлението, че се справя съвсем приемливо след спирането на газа от Москва;

4) М-А-К-Е-Д-О-Н-И-Я била проблемът за напускането на коалицията според него, но незнайно защо. Може би защото Северна Македония вече е готова да предложи това, което удоволетворява всичките ни искания, а и ЕС е готов да е гарант на изпълнението на условията ни.

А приказките какви били Кирил Петков и Асен Василев и какво казали на Слави, и как ПП или ДБ не ги уважавали е добре да се доразвият и изяснят в някоя кръчма – там им е мястото, защото форумът трябва да отговаря на съдържанието и дълбочината на аргументацията. В кръчмата могат да се доразвият и темите за връзката между Слави и проверката по КПП-та, македонската музика и останалите безценни винетки от интервюто.

ИТН така или иначе вече изиграха своята роля. В три парламента те се опитват да компрометират с инсинуации, откровени лъжи и цяла торба глупости и безсмислици алтернативно управление на ГЕРБ и ДПС. Сега излязоха от коалицията, защото прецениха, че вече са успели в мисията си. Явно се готвят да консумират позитивите от откровената си връзка с партиите, срещу които уж се бореха. Без значение колко пъти са се виждали с Доган или Борисов и без значение дали ще има ново правителство на ГЕРБ, ДПС, ИТН (+Възраждане) в този парламент или предсрочни избори.

Накрая две думи и за естетиката на театрото на интервюирания: от нея лъхаше основно на арогантност и самозабравяне. Иначе театрото си беше мъчително за гледане.

Даниел Смилов

Слави Трифонов: Знаете, че нямам общо с Капъкуле, нямам нищо общо с ДПС и това са фактите. Защо искате да изкарате, че имам общо с тези неща?

Водещ К. Вълков: Приключихме с тази тема…

Слави Трифонов: Аз не съм приключил… НЯМАМ НИЩО ОБЩО С НИКАКВИ КАПЪКУЛЕТА, ДЕПЕСЕТА, ГЕРБОВЕ И ТН… ИМАМ ПРИЯТЕЛИ, А НЕ КУКЛОВОДИ. През миналото съм се запознал с много хора…. Горбачов, Лех Валенса, Брад Пит, всякакви… Питайте ме нещо за Капъкуле. Питайте ме!

Водещ: Македония..

(едрият шрифт е заради тона в този пасаж от интервюто за „Дарик“)

Миролюба Бенатова

ИЗГЛЕДАХ интервюто на Слави Трифонов.
Напомни ми за Петър Илиев и баба му. И за Бойко Борисов и дядо му. Чак ми стана жал за българите в Македония, ако такива хора им „защитават“ интересите.
Разбрах и че Слави не е рептил. Както и че след предстоящите избори ще остане далеч от властта и така трябва да бъде.

Знам и че ако Продължаваме Промяната и Демократична България не се активират незабавно, още утре с действия и резултати в борбата с корупцията и темите и сигналите на БОЕЦ за ЛУКОЙЛ, ТУРСКИ ПОТОК, Пеевски, Борисов и Гешев то също ще заминат в небитието. Нашият натиск ще продължи и имат още време да се размърдат и да запазят шансове за следващите избори, както и да натиснем мафията и петоколонниците, които точат лиги за властта.

Не знам какво „национално предателство“ е извършил Кирил Петков. Не съм му фен, но не съм видял нито един подписан официален документ от него срещу интересите на България. Това обаче, което извърши Слави – да хвърли страната в криза по време на война и в момент, в който късаме веригите на кремълската енергийна робия е национално предателство.

Знам и че каквото и да се случи не е краят на света, не е нещо ново. Гражданите ще го преживеем и имаме отново шанс да си подредим държавата. БОЕЦ си продължаваме битките и призоваваме за активност. Когато политиците и партиите са слаби то гражданите взимаме инициативата. И тези партии, които ни чуят и съберат кураж да се изправят заедно с нас срещу мафията ще имат и шанс да получат властта. С действия, а не само на думи.
Битката продължава.

Георги Георгиев

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ПП СА КАТО ГЕРБ
Гледах интервюто на Слави Трифонов пред Дарик радио и телевизия 7/8-ми. През цялото време журналистът се опитваше да му наложи гледната си точка, затова картината беше доста замъглена.

Но Трифонов изглеждаше здрав, беше самонадеян, арогантен, агресивен, саркастичен и, общо взето, владееше ситуацията. Стана ясно, че път назад няма и за него жребият е хвърлен. Беше облечен изцяло в черно, приличаше ми на Сатаната, опасявам се, че България не я чакат добри дни.

Лидерът на „Има такъв народ“ отрича всякаква връзка с ДПС, Орлин Алексиев и „аферата Капъкуле“. Останах обаче с впечатлението, че проблемът със Северна Македония е смокинов лист, зад който той крие тежки зависимости.

Така или иначе, Трифонов ще се опита да акушира на някакво експертно правителство на националното съгласие и това окончателно ще му изяде главата. Следващият Парламент Слави ще го гледа отвън.

Калин Тодоров

Слави Трифонов в интервю за Константин Вълков: „Не одобрявам управлението на ГЕРБ, защото Борисов управляваше еднолично, сам взимаше решенията.“

Т.е. не са му проблем раздадените милиарди, съсипаните институции, енергийната зависимост от Русия, изнудване на потенциални инвеститори, превръщането на прокуратура и полиция в репресивен апарат, застоя и липсата на каквито и да е реформи, но му е драма, че Борисов сам е взимал решения.

Тежкото неразбиране на приоритетите в една истинска демокрация, съчетано с огромно его, дава катастрофални резултати в политическото поведение.

Жалко за излъганите хора. Жалко за пропуснатата възможност.

Но и шанс избирателите да разберат, че не трябва да гласуват за популисти с високо его.

Любомир Аламанов

Оформя се стилът на интервютата с дейци на ИТН.
1. Питат ги какво ще направят – отговор „не съм врачка“.
2. Отказват отговор по конкретни въпроси, доверявали се на експерти, които, пусто, в момента не са в студиото.
3. Разясняват какви са конституционните процедури – може така, може и иначе, абе народът ще реши.
4. Накрая се хващат за Македония – но пасаран!

Ивайло Дичев

Комплексите винаги избиват в агресия. Крещенето е съмнение в силата на това, което казваш. Неувереност.
За възпитанието дори не отваряме реч.

Теодор Ушев

Източник: Фрог

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар