Home » Скандално » Неписани закони по морето: 14 лева плащате, ако искате да сте най-отпред
Неписани закони по морето: 14 лева плащате ако искате да сте най-отпред

Неписани закони по морето: 14 лева плащате, ако искате да сте най-отпред

Сподели новината

С такса от 7 лв. за първа линия на плажа ни цакат концесионерите на морето у нас в началото на сезона.

Стопаните ни изнудват да платим задължително и чадър, и шезлонг, ако искаме да сме на първия ред до водата, показа проверка на „Телеграф“. Ако дадем пари само за чадър, ни гонят назад. Това условие важи на централния плаж в Созопол, но то никъде не е написано.

„Правилата ги казвам аз и са такива, нищо, че не ги пише. Не е необходимо да са на табелата, аз ви ги казвам сега устно“, обясни човекът, който събира таксите в платената зона на централния плаж в курортния град, съобщава „Телеграф“.

Сметка

Така туристи бяха принудени да се преместят назад на пясъчната линия, въпреки че бяха платили чадър. „На първа линия задължително трябва да дадете пари за комплект, не може само едното“, обясниха концесионерите.

Сметката показва, че ако искаш да си сложиш кърпата до морето, задължително трябва да платиш 14 лв. Ако не си на първа линия, плажът може да излезе само 7 лв. Чадърите без шезлонги са само на последните редове на плажа в платената зона.

В момента цените на чадърите и шезлонгите на родното море излизат средно 7-8 лв. за брой.

Меню

И тази година на морето са хит пакетите менюта в ресторантите. Капанчетата предлагат супа, основно и десерт за 9,90 лв. Ако поръчаме само чорба, трябва да дадем 6-7 лв. Пиците на жар пък изместиха дюнерите. В момента малка „Маргарита“, изпечена пред клиента и купена от павилион, излиза 6,50 лв. Очаква се до края на сезона да се вдигне до 8 лв.

За сравнение миналата година същата пица през юни струваше 4,50 лв., през юли се вдигна на 5,50 лв. и през август вече беше 6,50 лв. „Такава е тенденцията, с левче нагоре всеки месец, най-скъпо е в разгара на сезона. Но това важи и за цените на нощувките“, коментираха хотелиери.

Този сезон започва с нисък интерес към водните атракции. Няма наплив за водни колела, нито за летене с парашут над морето, показа проверка. В момента туристите, дошли за старта на сезона, залагат на екзотични менюта и купуване на сувенири. Топпредложение е черна пица, изпечена на пещ, за 7 лв., домашен сладолед или сладко.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар