Home » Скандално » Неуважаеми транспортни работници, възмутен съм от вас
Неуважаеми транспортни работници възмутен съм от вас

Неуважаеми транспортни работници, възмутен съм от вас

Сподели новината

Неуважаеми транспортни работници от цялата страна. Трудно ми е да изразя гнева, огорчението и възмущението си от вашия протест в деня на матурата на зрелостниците.

Ден, за който децата ни са се готвили години. Вместо да отидат спокойни и концентрирани в този най-важен ден в досегашния им живот, децата ни влязоха в класните стаи с буквално изпилени нерви, недоспали и емоционално притеснени. Не само заради предстоящата матура, а и заради огромните препятствия, които зрелостниците и родителите трябваше да преодолеят, за да се доберат до училищата.

Някои още в ранните сутрешни часове се бяха паркирали около училищата и в дъждовната сутрин престояваха по час-два, за да дойде време да влязат в училищните сгради. И това само за да не попаднат в колосалните задръствания в цяла София, вероятно така е било в големите градове в цялата страна.

Не можеше ли да се изтегли протестът ви един ден по-рано или един ден по-късно? Защо трябваше да е в деня на зрелостния изпит?

Върви, че вярвай на синдикати и синдикалисти, върви и проявявай човешка солидарност към протестиращите. Сигурен съм, че по площадите този ден е имало много транспортни работници, чиито синове и дъщери също са преминали през ада, за да се явят навреме за изпита. И всичко това за кефа на една партия, която е изтикана в опозиция.

Дамата председател на транспортните синдикати е и общински съветник от същата партия, председател е и на женската организация на партията. И нейната дъщеря, неуважаеми транспортници, е заместник-председател на младежката организация на тази партия в опозиция. А така също е съпредседател на младежкия комитет на транспортните синдикати.

Това за младежки синдикален комитет откровено ме шашна, признавам си. Явно е някакъв нов български синдикален феномен, принос към световното синдикално движение.

Въобще българските синдикати са най-напредничавите синдикати в света. Тези неща ги прочетох в интернет, докато дъщеря ми се потеше на матурата. Иска ми се да ги знае всеки шофьор, ватман, монтьор, таксиджия. Не за друго, а защото отново някой някъде си прави тънки политически сметки и вие сте му необходими.

А после ще ви загърби и забрави, както обикновено става.

Крум Василев, София

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар