Home » Скандално » Здравко от „Ритон“ изригна: Срам ме е от управляващите!
Здравко от „Ритон“ изригна: Срам ме е от управляващите!

Здравко от „Ритон“ изригна: Срам ме е от управляващите!

Сподели новината

Бясна война се разрази в естрадата заради настояването на група доказани наши певци в родните тв и радиоефир да се излъчва по-висок процент българска музика и това да се установи със закон. Един от защитните на тази теза, редом със Силвия Кацарова, която първа поде инициативата, е Здравко от култовия дует „Ритон“.

Половинката на Катя е известен с хапливия си език и за пореден път не остана длъжен на опонентите си, в това число и на скандалния рапър и депутат Ицо Хазарта, който е против прокарването на закона за задължителна квота. По този повод Здравко публикува във фейсбука си скандално изявление, с което разкости сегашните управляващи.

„Уважаеми наши приятели, почитатели и последователи,

по повод квотите за БГ музика в ефира на националните медии ние, дует „Ритон” и други наши колеги, бяхме поканени в парламентарната комисия за култура да изкажем своето мнение. Откровено и емоционално изложих част от моите аргументи – защо в националните медии би трябвало да се излъчва повече бг музика.

Аз обикновено говоря доста разпалено, но никого не съм обидил непредизвикано, освен тези, които може би защитават небългарски интереси. След като определени журналисти и депутати започнаха да тиражират една лъжлива версия и хитро да изместват същността на проблема в една удобна за тях посока и да политизират нашите искания, обидно да квалифицират български творци, оставили зад себе си блестяща международна кариера, и други, които са в нейното начало, реших не пред медиите, където често времето не стига, а тук поне приятелите и хората, които ни вярват, да разберат истината.

Дори уважавани от мен хора, като един бивш министър на културата, подхвърляйки иронично „естрадни величия от миналото“, демонстрират пълно неглижиране на проблема или по-скоро умишлено отклоняване от неговата същност.

Имам чувството, че съм предаден от българи в България, което ме огорчава и кара да пиша тези редове!“, гневи се Здравко.

„Ето това е причината така яростно и подло да се изкривява истината и да се заблуждава българската общественост, че видите ли „СТАРИТЕ ЕСТРАДАДЖИИ“, тъй като никой не ги слушал (иска ви се…) „плачели по канцелариите за някакви си квоти и т. н., и т. н. – цитирам по памет един депутат рецитатор!!!

Този господин, в чието „творчество“ преобладават псувните и мирисът на определен вид флора, без музикално образование, с неоправдана ярост, жлъч и самочувствие на месия заявява като последна инстанция, обиждайки всички творци – и млади, и стари, в областта на поп и рок музиката у нас, че песните, които правят, за нищо не стават и квотите за бг музика „са спасителен пояс за некадърници“ . Отговарям веднага.

Ние, дует „Ритон”, ако се гласува закон за по-голям процент БГ музика в националното радио специално, ще изтеглим своите записи, за да докажем не само на него, но и на всички, които мислят така, че по-старото поколение творци, които сме на музикалния пазар, нямаме нужда от квоти, тъй като нашите песни са достатъчно популярни и най-добрите от тях се пеят от поколения и ще се пеят и без да звучат по националното радио.

Относно пълните зали бих му пожелал да има щастието и неговите да са пълни 45 години и да заповяда в НДК на трети ноември, за да се убеди, че и до днес е така, а и да чуе съвсем нови песни и да види реакцията на публиката!“, изригна Здравко и по адрес на Ицо Хазарта.

„Срам ни е от вас, господа!!! От всички вас, които ни принуждавате в България да се борим за българското, а вие през своята тесногръдо-еснавска призма да внушавате на обществото, че го правим за лична изгода!!!

Не, правим го в защита на българската духовност, като скромни представители на попкултурата и колкото и да не ви се иска, нивото на своя финансов и духовен свят сме построили за всичките 45 години на истинска концертна сцена, по целия свят и с гордост, както повечето наши колеги, сме носили своите награди за България с български песни от най-престижните музикални конкурси, категоричен е певецът.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар