Home » България » Цяла София говори за Велимир, помогнал на бездомник
Цяла София говори за Велимир помогнал на бездомник

Цяла София говори за Велимир, помогнал на бездомник

Сподели новината

Млад мъж помогна на бездомник в София, след като го открил в безпомощно състояние в градинката на Младежкия театър. След два сигнала до Спешна помощ и оказана медицинска помощ в „Пирогов“, мъжът е приет в дом за временно настаняване в „Красна поляна“, съобщава България Он Ер.

В понеделник към спешна помощ и полицията е подаден сигнал за лежащ на улицата мъж в близост до Младежкия театър. Час по-късно през мястото преминава Велимир Георгиев с група приятели. Там те намират Божидар, който от години живее на улицата.

„Видяхме човек, който беше паднал и се опитахме да му помогнем, обадихме се на Спешна помощ. Те потвърдиха, че това е втори сигнал, идвала е и полиция, но никой не му е помогнал. Спънал се е, паднал и има рани по краката“, разказа Велимир.

Вторият екип оказва необходимата помощ на мъжа и го отвежда в Центъра за временно настаняване в „Красна поляна“. На следващия ден Велимир отива в Центъра отново.

„Придружих го с линейка отново от центъра до Пирогов, където му направиха превръзка“, сподели момчето.
От Спешна помощ предлагат на Велимир да наеме срещу заплащане частна линейка, която да върне пострадалия Божидар обратно в дома в „Красна поляна“. Което ми се струва безумие. Те го докарват до тук и после ни отказват да го върнат на същото място, което е държавна институция. Една служителките каза, че ще бъде наказана“, възмущава се младият мъж.

Все пак екип на „Пирогов“ транспортира пострадалия до Дома за временно настаняване в „Красна поляна“, където бездомният мъж ще остане няколко дни. След това ще бъде пренасочен към Дом за настаняване в Бухово или Ботунец.

Така Велимир, който живее от години извън пределите на страната, прекарва почти два дни в грижи за един бездомен мъж. Сега с приятелите му са осигурили храна и дрехи за Божидар.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар