Home » Скандално » Кемтрейлс пак ни пръска?
Кемтрейлс пак ни пръска?

Кемтрейлс пак ни пръска?

Сподели новината

Бум в социалните мрежи на снимки, показващи следи от самолети в небето. Хората се притесняват дали те не са резултат от разпръскване на химикали.

Следите от самолети в небето са ежедневие, а привържениците на конспиративната теория за „Кемтрейлс“ смятат, че така се разпръскват отровни химикали.

„Сутринта над Пловдив беше решетка! Според мен бяха пръскали в ранните часове, към 4-5 сутринта“, „Утре ще пръскат с мозък! Излизайте смело“ са само част от коментарите в социалните мрежи.

Учени казват, че дирите, които самолетите оставят, не са отрови, а кондензационни следи. „Това са облаци от микроскопични ледени кристали на височини от над 6-8 км., където прелитат гражданските самолети. Над България, поради войната в Украйна, и над Румъния, у нас трафикът е засилен, но няма нищо опасно“, увери синоптикът Петър Янков в ефира на NOVA.

След някои самолети „опашките“ изчезват за минути, а при други остават за дълго. Рекордът е 18 часа. Причината се крие в скоростта на вятъра, атмосферното налягане и температурата.

„В един момент се получава като шапка отгоре, която с часове не се разсейва и казват: „Нас с химикали ни отровиха отгоре“ и теорията започва да работи“, твърди авиоекспертът Ангел Борисов.

Подозренията се захранват и от снимки на самолети, пълни с бидони.

„Когато един самолет трябва да получи разрешение за експлоатация, той трябва да докаже различни маневри с различно тегло на борда и вместо да се вземат истински хора пътници, които да симулират това тегло, взимаме бидони, пълни с вода или с пясък“, обяснява пилотът Марио Бакалов.

Въпреки всичките доводи, съмнението у хората остава.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар