Home » Клюки » Ева от „Тоника“ на 70: Живея трудно, ограбиха пенсията ми!
Ева от „Тоника“ на 70: Живея трудно ограбиха пенсията ми!

Ева от „Тоника“ на 70: Живея трудно, ограбиха пенсията ми!

Сподели новината

Вдовицата на Гого Найденов разчита на помощ от сина им, който е гурбетчия в Англия.

Миналата седмица една от най-ярките звезди на обичаната формация „Тоника“ – Ева Найденова, отпразнува 70-годишен юбилей. Личния си празник певицата посрещна в дома си в родния Айтос без фанфари и без голямо тържество. В последните години вдовицата на Гого Найденов е потънала в самота и единствената ѝ компания са нейните домашни любимци.

Неотдавна Ева осиротя съвсем, загубвайки своята тежко болна и възрастна майка, на чиито грижи се бе посветила изцяло допреди тя да почине. Единственият син на Ева от голямата ѝ любов с Гого – Димитър, пък е емигрант в Англия, където работи отдавна и се прибира на родна земя твърде рядко.

Внучката на звездата от „Тоника“ е гимназистка в Бургас и също няма достатъчно време, за да навестява редовно баба си.

Певицата споделя, че битието ѝ, макар да е сама, не е никак леко във финансов план и точно поради тази причина от тази година е възобновила музикалната си дейност и поема участия, за да си докарва допълнителни пари.

„Трудно е! 50 години сме били на сцена – толкова сме дали, а така да ни окрадат, половината ни стаж го няма… Първо беше, че документите се наводнили, после изгорели… Къде ли не сме работили, но и нашите пенсии са там, където отидоха и тези на нашите родители, когато ограбиха пенсионния фонд. Нека продължават да искат комунисти!“, възмущава се Ева.

Тя бе пенсионирана със срамните 200 лева, но от миналата година получава и 500 лева допълнителна добавка, която ѝ бе дадена за заслуги от Министерството на културата. Наградата обаче е временна и ще я подпомага само до края на 2023 г. След това Найденова отново ще трябва да разчита на сина си, който се труди в чужбина точно за да е в помощ на близките си.

70-годишната естрадна звезда все още не е превъзмогнала загубата на голямата си любов Гого. Догодина се навършват 10 години, откакто певецът си отиде след тежко боледуване и месеци наред ходене по мъките, без да му бъде поставена точна диагноза. В негова памет за кръглата годишнина от кончината му Ева искала да издаде биографична книга, за която ѝ помагала тяхната приятелка и колежка Тони Димитрова, с която са изключително близки.

Солистката от „Тоника“ признава, че размишлява за смъртта и не се страхува от своя край. Дори наскоро казала на сина си, че на погребението ѝ някой ден искала да звучи нейната песен „Виновна“, която е посветена на определен период от живота ѝ.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар