Home » Скандално » Мнение: Варна трябва да помогне с военна и хуманитарна помощ на Киев
Мнение: Варна трябва да помогне с военна и хуманитарна помощ на Киев

Мнение: Варна трябва да помогне с военна и хуманитарна помощ на Киев

Сподели новината

Вили Лилков е един от учредителите на Демократи за силна България. Дългогодишен ръководител на катедра „Физика“ в МГУ „Св. Иван Рилски“.

Проучва в архивите на ДС документите, които са пряко свидетелство за репресивната политика на БКП спрямо националния елит и неговото ликвидиране след 09.09.1944 г. Автор е на книгата „Стопанските абсурди на българския комунизъм“.

В профила си във фейсбук застъпва тезата, че градовете в България, които са побратими с украинските такива, трябва да помогнат с военна и хуманитарна. Пловдив е побратим с Донецк и Лвов.

Ето какво пише:

Побратимяването на градове възниква като реакция на ужасите на Втората световна война. Първият случай на побратимяване е Сталинград-Ковънтри. Думата „побратимяване“ означава взаимодействие и обещание за вярност и взаимна подкрепа.

В България има градове, побратимени с градове в Украйна: Белоградчик – с Дубно; Варна – с Киев, Харков и Одеса; Видин – с Ровно; Велико Търново – с Полтава; Враца – със Суми; Габрово – с Чернигов; Добрич – с Измаил и Кропивницки; Козлодуй – с Путвил; Ловеч – с Изяслав; Мизия – с Билополе; Плевен – с Чернивци; Пловдив – с Донецк и Лвов; Сливен – с Тернопол и Мелитопол; Търговище – с Болград; София – с Киев; Шумен – с Херсон; Ямбол – с Бердянск.

Може да има и други! Побратимяването не се изразява само в обмен на делегации за туризъм, културни събития, общи снимки и хапване и пийване, а има смисъл и за истинска подкрепа в тежки моменти. Това е сериозно основание за кметовете, общинските съветници и народните представители от тези градове при приемане на бюджетите да предвидят хуманитарни помощи за хората от побратимените градове и да настояват пред Народното събрание и правителството за изпращане на всякаква помощ (в т.ч. и оръжие) за Украйна!

Коментарите след тази идея не закъсняха, а от Скандални ще ви представим само част от тях:

– Аз предлагам да пратим на Украина… компоти. С двойно предназначение са. Празният буркан може да се ползва вместо гърне, за физиологични нужди – както виждаме, налага им се :-)))) Иначе, да – който иска да им помага – да ходи да се бие, а не да си чеше езика тук :-))))

– Може би, и ние като Украйна чакаме да тръгнат да ни бомбят, изнасилват и изтребват, то ест освобождават, та раята да се усети, кой какъв е на България. След това като тръгнем да искаме ръждиви поне отбранителни оръжия, да вдигат всички рамене и да ни казват да се предаваме, защото само така ще има мир. Но ще попитат любезно агресора, да спре, моля. И той любезно ще каже, да, като ги изтребя трусливие болгари, тогава спирам и ще има мир, Руский мир. Ох, не дай Боже! Но с такива „пацифисти“ като вас, рая, нищо чудно, нищо чудно. . .

– Аз предлагам тези които искат да се помага военно на Украйна да се запишат като доброволци или наемници в украинската армия и да отидат да помагат реално на фронта, а не на думи от далече. Тъкмо могат изкарат и някой лев ако са наемници, на тях се плаща достатъчно.

– Хайде, налазиха 2-3 еничари да се карат с всеки, който мисли първо за народа си, а не иска смъртта на този тиранин путлер. Абе хора, нещата не са черни и бели, ама трябва да си гледаме в момента нашата страна, има 30% инфлация, украинците ли са ви по-важни, или вашите майки и бащи, баби и дядовци???

– Крайно време беше да си дадем античните оръжия и да покажем съпричасност към Белия свят.Всякакви малоумни шимпназета ватенки,да ходят в русия ,пък ако искат и на фронта да наторят плодородната украинска земя.Тук е ЕС и НАТО малоумни примати

– До кога всякакви МАЛОУМНИЦИ – АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗНИЦИ – са готови да помагат на фашистка Украйна , ако бяхте гледали по – ЕВРОКОМ -филма от 1914 и 1915 година за разрушенията и убииствата на Руско – езичното население в ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА ОБЛАСТИ от Азовци , но вие тогава СПАХТЕ ЕВРОИДИОТИ а сега плачете като вдовици за ЕВРЕИНА КОЙТО ПРИБРА МИЛИОНИ ОТ АМЕРИКА – СМЕШЕН ПЛАЧ .

– Не ги разбирам аз тези дето искат да помагат с оръжия на кого и да било , а това с Украйна е пълен смях – 1. Да, сравним Украйна с България – почти във всяко едно отношение те са по-добре от нас и ни превъзхождат дори по население. 2.Нашите оръжия или по-скоро бих казал подобия на оръжия – я стигнат до Украйна я не , защо може и дори да се разпаднат по пътя 3. България няма толкова много оръжия себе си да защита па камо ли някаква трета с която нямаме нито съюз , нито сме длъжни нещо… 4. Да по-гледнем емигрантите от Украйна – не изглеждат нито измъчени , нито пък лишени от нещо , с колите и животните дето идват – спокойно можеха да си купят жилища в Полша , България или др. държава без да искат помощи от ЕС или др. страни – в България дето не е във война бедстващите са в пъти повече и никой не им помага , нито пък средства и възможностите на „бедстващите“ украинци… Така че нека един да излезе и да отговори елементарно – ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМ ПОМАГАМЕ И ДА ВИДЯТ КОЛКО БЪЛГАРИ СА ЗАГУБИЛИ ДОМОВЕТЕ СИ И РАБОТЯТ КАТО РОБИ – ЗАЩО НА ТЯХ НИКОЙ НЕ ИМ ПОМАГА????

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар