Home » България » Сигнал: Бог да ме пази дълго време, измъкнах се на косъм от смъртта
Сигнал: Бог да ме пази дълго време измъкнах се на косъм от смъртта

Сигнал: Бог да ме пази дълго време, измъкнах се на косъм от смъртта

Сподели новината

Потърпевшият от пътното произшествие с кравата на Оковръстното се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже какво се е случило:

„Бог да ме пази дълго време, измъкнах се на косъм от смъртта. Пътувах към работа в 18.20 във вторник, в тъмното и усетих само момента на удара. Все едно се блъснах в някаква стена. В кравата, оттам – на кълбета, 30 метра влачене… добре, че спряха хора и ми помогнаха. Извадиха ме от колата. Колата – нищо не става от нея вече, ама от мене все още нещо остана.

Благодарен съм за това, което сте написали, но ви търся за помощ, защото никоя институция не реагира, всеки вдига рамене и нищо не прави. Нито КАТ, нито полицията, нито общината, нито Гаранционен фонд. КАТ казват: „Имате протокол“. Собственикът на кравата обаче казва: „Тази крава не е моя“. А няма на кого да е, защото друг човек с такова стадо там няма.

Искам да заведа дело, обаче няма как да го заведа, защото кравата няма собственик и се получава омагьосан кръг и аз няма какво да направя.

Полицията трябва да си свърши работата – да издирят нарушителя, нали това й е работата, и от него да се потърси отговорност. Дежурният полицай изпрати хора да търсят животновъда, той казал: „Няма да дойда, защото тая крава не е моя“ и изобщо не се появи на местопроизшествието. В протокола от полицията пише, че кравата е с неизвестен собственик и никой не тръгва да го издирва този собственик.

Ми то можеше там да бъде убит човек, не крава. Това е 500-600 килограмово животно и никой не взема под внимание нищо, всеки вдига ръце и няма виновни. Не може всичко в тази държава да става безнаказано.

Ходих във Второ районно, подал съм жалба за разследване, там ми казват: „Ами ние нищо не можем да направим, има колеги убити по границата, вие сега за една крава тука отваряте въпрос“ – това беше техният отговор.

Имам охлузвания, но аз това не го броя. Радвам се, че останах жив, защото можеше и да не остана.“.

Plovdiv24.bg проведе цяло разследване по произшествието с кравата. Оказа се, че инцидентът е станал на територията на община „Родопи“.

По закон, безстопанствените животни, каквато се явява убитата немаркирана крава, са собственост на общините. Ако потърпевшият водач реши да си търси правата, може да съди община „Родопи“, като собственик на безстопанствената крава, както и самата БАБХ, защото не са изпълнили задължението си да поставят идентификатор на животното.

Убитото животно е било извозено след публикацията ни към екарисаж с техника на община „Родопи“. При проверката на място от ОДБХ- Пловдив е установено, че кравата е без идентификатор и инспекторите не могат да предприемат нищо, защото по закон изпълняват само контролни функции.

Агенцията по храните прехвърля отговорности на общините, коментира казуса заместник-кметът по обществен ред и сигурност в община Пловдив Йордан Ставрев. Той е категоричен, че полицията е компетентният орган, който трябва да установи всички факти и обстоятелства около произшествието.

В конкретния случай убитата крава е предмет на разследване и полицията трябва да установи чия собственост е.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About Натали Славчева

Твоят коментар