Home » Скандално » Спешни медици прегледаха и зарязаха да се гърчи на улицата паднала варненка, мрежата ги хули или оправдава
Спешни медици прегледаха и зарязаха да се гърчи на улицата паднала варненка мрежата ги хули или оправдава

Спешни медици прегледаха и зарязаха да се гърчи на улицата паднала варненка, мрежата ги хули или оправдава

Сподели новината

Жена се е озовала в безпомощно състояние на улицата. Благодарение на три момчета от Варна, тя е заведена до дома си, пише glasnews.bg.

Преди това на мястото е повикана линейка. Медиците я прегледали, но я оставили на пътя. Очевидец твърди, че жената се влачела по земята. Той изрази своята благодарност към отзовалите се младежи и критикува действията на спешна помощ.

Това предизвика вълна от коментари в мрежата. Една част от хората подкрепиха позицията на мъжа, докато други бяга на противоположното мнение. Те не смятат, че спешна помощ трябва да извършват дейност, различни от медицински.

„Респект за трите момчета и момичето които помогнаха на възрастна жена в безпомощно състояние тази вечер на ул. „Зограф“. Жената беше прегледана от пристигнала линейка и след това, оставена в буквалния смисъл да се влачи по земята. Момчетата ѝ купиха храна и насила я вдигнаха на ръце и занесоха до тях, като същевременно ѝ купиха и храна за няколко дни.

За екипа на спешната помощ просто нямам думи, да прегледат жената и да я оставят да лежи на тротоара, и да си заминат,“ написа авторът на публикацията.

„Най-уместно е да звъннат на районното и да изпратят кола. Мислите ли, че е правилно да я оставят в безпомощно състояние, в тъмното, сама и просната на тротоара без да може да стане“, пита още той.

И допълни: „Че, то, вече на животните повече се помага, отколкото на хората.“

„Тия от бърза помощ са безсърдечни грубияни. И в цяла Варна няма само една линейка. Как не ги е срам да я оставят на пътя да лежи, и да нея заведат до домът ѝ? После защо ги биели, явно има защо!,“ коментира друг.

„Бърза помощ социално такси ли е? Вие знаете ли какво точно се е случило? И повярвайте, ако знаете колко линейки обслужват Варна за едно 12-часово дежурство, едва ли ще приказвате така,“ пишат още.

„Мили варненци, убедих се, че сте много състрадателни, но има и един друг аспект към случилото се. Има и друг вид хора – тези, които се възползват на наш гръб от състрадателността. Тези, които си мислят, че обществото им е длъжно.

Ще дам примери, при които съм била свидетел и участник. Т.нар. „абонати“- не му се ходи до личния лекар, не му се дава потребителска такса, говори му се с някого /и посред нощ/, търси съжаление… Няма причина да вика Спешна помощ, ама вика. Двадесет и пет километра ни разкарваха до едно село, където жена, даваща сърдечни оплаквания, ни повикала, защото пазарувала, ама много й била тежка чантата, та да я заведем вкъщи.

Момче от Максуда имитираше епилептичен припадък на пазара в „Левски“, като в ръката си държеше лист с адреса си. Просто търсеше транспорт до квартала си. Но за зла участ беше попаднал на лекар, който го познаваше като „абонат“. Е, ако бяхте видели как линейката оставя този епилептик, който се гърчеше на земята, какво ли щяхте да си помислите? Та, щом са оставили на място тази жена, значи е нямало повод за спешно откарване до Спешно приемно,“ сподели жена.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар