Home » Полезно » Започнах да боледувам често. Затова изхвърлих 3 неща от къщата по съвет на една японка и веднага почувствах прилив на сила:
Започнах да боледувам често. Затова изхвърлих 3 неща от къщата по съвет на една японка и веднага почувствах прилив на сила:

Започнах да боледувам често. Затова изхвърлих 3 неща от къщата по съвет на една японка и веднага почувствах прилив на сила:

Сподели новината

Преди известно време започнах да забелязвам, че не се чувствам добре.

Проявява се нещо подобно на алергия – въпреки че по принцип не съм склонен към алергии. Да, старая се да водя здравословен начин на живот. Ходенето по лекари не е моето нещо. И тогава един японски приятел ме посъветва да обърна внимание на това, което държа в къщата си.

 Ето няколко детайла, които трябва да премахнете от ежедневието, за да спрете да боледувате.

1️⃣ Спално бельо от полиестер.

Тези комплекти са евтини и популярни, но натрупват статично електричество, което може да причини главоболие, безсъние и нередовен сърдечен ритъм. Може да причини изпотяване и дискомфорт при горещо време. В някои случаи възниква алергична реакция към материала или багрилата, използвани за боядисване на бельото. В допълнение, много полиестерни тъкани имат отрицателно въздействие върху околната среда и дивата природа. Те, за съжаление, не се разлагат в депо и могат да причинят замърсяване на водни течения и други природни зони.

2️⃣ Пластмасови контейнери за храна.

Повечето от тях съдържат нездравословни съставки, като фталати, които могат да причинят хронични заболявания като чернодробни и бъбречни заболявания.

❌ Избягвайте да използвате пластмасови контейнери с номера 3, 6 или 7.

Тези видове пластмаса съдържат вредни химикали.

❌ Не ги загрявайте в микровълнова фурна, тъй като това отделя вредни химикали.

❌ Не съхранявайте горещи храни и напитки в тях, особено ако съдържат мазнини или кисели храни.

❌ Ако пластмасовият контейнер мирише или изглежда порест, изхвърлете го.

3️⃣ Почистващи химикали.

Много вещества съдържат вредни химични съединения: натриев хлорид, натриев хидроксид, амоняк и други силни алкални агенти.

Ето защо, за да защитите здравето си, изберете нежни и безопасни варианти за почистване на дома: оцет, лимонена киселина и сок, сода за хляб и други.

За да поддържате здравето си, струва си да помислите да се отървете от тези неща в дома си. Замяната им с безопасни и екологични заместители ще помогне не само да се избегнат много заболявания, но и да се създаде по-приятна атмосфера в къщата.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About Натали Славчева

Твоят коментар