Home » Скандално » Кога се тестват хора със симптоми на кopoнавирус – потресаващ разказ за една българска болница
Кога се тестват хора със симптоми на кopoнавирус - потресаващ разказ за една българска болница

Кога се тестват хора със симптоми на кopoнавирус – потресаващ разказ за една българска болница

Сподели новината

„Реален случай, който за съжаление засегна и моето семейство. Опитвам да се абстрахирам от емоцията, само факти.

Настаняват майка ми в началото миналата седмица в болницата в град Добрич, вътрешно отделение, с инсулинозависим диабет заради високи нива на кръвната захар.

Тя е диабетик от години, и макар и само на на 63г., с множество придружаващи заболявания, измежду които паркинсонова болест, със 100 процента инвалидност и напълно на легло. Следователно, влиза с баща ми като придружител и още една жена, която помага за по няколко часа. В стаята са настанени трима болни.

В един от разговорите ни по телефон (аз живея в София и не съм там) чувам, че някаква жена кашля и обръщам внимание, тъй като буквално не можех да чуя нищо заради кашлицата- беше силна и през цялото време. Това обаче явно съм го забелязала само аз, тъй като жената нито е тествана, нито изолирана от останалите тежко болни пациенти, разказва Боряна Василева във фейсбук групата Коронавирус България – статистика и новини.

„Майка ми пита дали все пак няма да я тестват, защото кашля. Отговарят, че не всеки с кашлица ( суха и раздираща) е с коронавирус и не е хубаво да се мисли за лоши неща. Намеква се, че болните хора са податливи на самовнушения и мнителност. На следващата вечер жената вдига температура 38 градуса. Остава в същата стая – с майка ми и друга жена на 82 г, на хемодиализа. Прозорецът в стаята не се отваря.

Изписват майка ми на следващия ден- на 21.09, понеделник.

Вчера- 22.09 се обаждат на баща ми от РЗИ, за да съобщят, че майка ми е била в контакт с болен от коронавирус и трябва да е под карантина. Явно накрая са решили да прежалят някой тест. Такъв за моето семейство не се полага. Карантина за останалите контактни в стаята също няма.

А майка ми вече е с кашлица…трябвало обаче много да се влоши или да вдигне висока температура, за да се обади на лекуващия лекар или на РЗИ…

При цялото ми безусловно (поне до този момент) уважение към лекарското съсловие и съпричастност към медицинския персонал и условията, в които работят, аз все още не мога да асимилирам как е възможно да се случи това. Няма нужда дори от изрични изводи и квалификации, сигурно ще дойде времето и затова , на друго място.

Дотогава просто попадаме в някоя статистика и се молим да не е в най-лошата’, завършва разказа си тя.

Източник: Актуално

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар