Home » Астро » ТОП класация- ето кои са социално най-непохватните зодии
ТОП класация- ето кои са социално най-непохватните зодии

ТОП класация- ето кои са социално най-непохватните зодии

Сподели новината

12. Лъв

Лъвът е пълната противоположност на социална непохватност. Заради него хората ходят по купони и търсят вниманието му. С Лъва никога няма да изпаднете в неловко мълчание, той винаги изразява мислите си ясно и точно. Ако се чудите как да станете по-малко социално непохватни, наблюдавайте тази зодия и си водете бележки.

Нещо повече – Лъвът наистина обича да е център на вниманието. Знае, че привлича към себе си хората така, както никой друг не умее, и често използва това свое качество, за да печели нови приятели и да се сближава с непознати.

Лъвът знае как да подхване разговор с всеки и никога няма да ви накара да се почувствате неловко, ако сте от онези социално непохватни хора, които се опитват да излязат от черупката си и да опитат нещо ново.

11. Стрелец

Стрелецът обича да се забавлява и е готов на всичко, за да избяга от сивото ежедневие. Това означава, че спонтанно може да предприеме пътешествие през уикенда, да организира купон или просто да потърси нови запознанства.

Стрелецът разпуска най-добре, когато се забавлява. По купоните ще го видите да играе на игри по надпиване или да разказва как се е изложил по-миналата седмица.

Стрелците не се чувстват социално непохватни, тъй като за тях срещите с нови хора са нещо естествено.

Освен това Стрелецът се чувства комфортно в собствената си кожа и знае, че така или иначе не всеки би го харесал. Защо тогава да се опитва да се променя?

10. Овен

Ако някога кажете, че сте засекли Овен в социално неловка ситуация, вероятно лъжете. Тази зодия озарява с присъствието си всяка стая, в която влезе, и „социално непохватна“ не е фраза, с която би се идентифицирала.

Понякога може да пренебрегне непознатите, тъй като наистина се забавлява със своите собствени приятели, но Овенът никога не е непохватен.

Общо взето се сприятелява лесно. Можете да засечете Овена как си бъбри с някого на опашката в супермаркета или на бара, докато чака да му дадат питието. Това е неговият начин да изпусне парата след дългата работна седмица – да говори с почти всеки, с когото се срещне. И в това няма нищо непохватно.

9. Телец

Телецът е доста социално същество, но понякога има нуждата да остане насаме със себе си и да презареди батериите.

И все пак, тази зодия предпочита да е сред хора, отколкото сама, тъй като ѝ е особено интересно да научава повече за онези, които (все още) не са ѝ станали приятели.

Телците се сприятеляват с някого след по-малко от половин час приказки с някого – това е дарба, която малцина притежават.

Единствените моменти, в които Телецът е социално непохватен, е когато е в лошо настроение или когато приятелите му са го изкарали навън насила, вместо да го оставят вкъщи да си мързелува на спокойствие. В подобни моменти може да останете с впечатление, че разговорът с него е малко умрял или че нещата, които му разказвате, не го вълнуват. Във всички останали моменти обаче Телецът е готов да си говори с непознати и цяла нощ.

8. Риби

Някои хора може и да се шокират от това твърдение, но Рибите се сприятеляват сравнително лесно. Те знаят човек се нуждае единствено от добронамерена физиономия и позитивна личност (две неща, които вече притежават) и готово – вече си има приятел!

Рибите рядко са социално непохватни сред нови хора, просто защото се чувстват неловко в тяхната компания. Те обичат новите запознанства, защото обожават да научават нови неща за хората. За Рибите срещите на живо са доста по-лични от запознанствата в социалните медии, затова когато могат, говорят с хората на живо.

Освен това Рибите знаят, че колкото повече хора опознаят, толкова по-бързо ще могат да започнат да говорят за нещата, които наистина ги вълнуват, тъй като воденето на един и същи „опознавателен“ диалог омръзва изключително бързо.

7. Скорпион

Скорпионът изглежда като зодия, която би била сърцето на купона. Истината е обаче, че тази зодия се чувства по-комфортно и е много по-разговорлива, когато е обградена от най-близките си приятели.

Скорпионът знае, че приятелите му никога няма да го осъждат (непознатите също, впрочем), но все пак предпочита да ограничава социалната си активност до своя вътрешен кръг от познати.

Разбира се, когато се нуждае от малко социален кураж, алкохолът е нещо, на което винаги може да разчита. Рядко прибягва до този метод, но знае, че всеки е по-дружелюбен след чашка-две.

6. Рак

На Рака запознанствата с нови хора и преживяването на нови неща често му идват малко в повече. Той по-скоро би предпочел да си стои вкъщи със своя най-добър приятел или приятелка, отколкото да ходи по шумни купони или събития.

Това, разбира се, не означава, че не опитва. Не можете да обвините Рака, че не се старае да опознае приятелите ви и да се нагоди към техния социален кръг.

Социалната непохватност на Рака произлиза от факта, че той се чувства бомбардиран от твърде много неща наведнъж. Игри по надпиване, хора, задаващи твърде много въпроси, двойки, опитващи се да водят диалог на фона на шумна музика… Всичко това му идва твърде много.

Можете да разберете веднага, че вече не издържа, по измъчената му физиономия, въпреки че е минало по малко от час от началото на събитието. В такива моменти Ракът се нуждае от малко усамотение, за да презареди и да може да се наслади на компанията на околните.

5. Везни

Везните се изнервят, когато непознати се опитват да ги опознаят и започнат да ги обсипват със стотици въпроси. Могат дори да го възприемат като своеобразна конфронтация – нещо, от което бягат колкото се може по-надалече. Това означава, че когато някой започне да им задава лични въпроси, те стават социално непохватни.

Везните се опитват да балансират своята личност посредством смесица от откритост и енигматичност, но почти никога не успяват. Вместо това в края на краищата излиза така, че те не искат да опознаят другите или другите да опознаят тях, което изглежда леко грубо.

Когато Везните се опитват да излязат от черупката си, те изглеждат резки и раздразнени. А това не е балансът, към който се стремят.

4. Дева

Девата живее в свой собствен свят. Тя може да бъде особено самокритична. В социален план това я прави социално непохватна, тъй като постоянно има чувството, че хората си мислят най-лошото за нея.

Тревожи се, че приятелите ѝ казват на другите, че е странна или твърде тиха, макар и реално това никога да не се случва.

Девата полага огромни усилия, за да поддържа близки взаимоотношения с приятелите си и постоянно им показва, че са важни за нея, но рядко има чувството, че чувствата са взаимни.

Възможно е да си втълпи, че не е добре дошла на някое парти или събиране и да обвини себе си, че си е помислила противното.

Всичко това звучи изключително абсурдно (защото дори не е вярно), но веднъж щом Девата си втълпи всички тези мисли, е важно приятелите ѝ да се намесят и да ѝ покажат, че тя е наистина важна за тях.

3. Козирог

Козирогът принципно обича усамотението, но освен това е и особено самокритичен, което често му пречи да си изкара хубаво по време на социални събирания.

Неговата социална непохватност произлиза от факта, че си мисли, че не може да предложи кой знае какво на останалите, че не си струва човек да го познава, че така или иначе никой не го харесва.

Тази нагласа превръща Козирога в особено песимистичен човек. Неговата социална непохватност е вследствие от желанието му да контролира този песимизъм.

Разбира се, Козирозите са изключително експресивни. Т.е. винаги може да разберете кога не си изкарват хубаво или когато са разстроени. В такива моменти хората автоматично започват да странят от него.

Най-голямото предизвикателство пред Козирога е да се опита да изключи тези мисли – без значение колко трудно е това в действителност.

2. Близнаци

Вместо да бъдат себе си, Близнаците са обсебени постоянно от натрапчиви мисли как би било правилно да се държат в дадена ситуация. И това, напълно естествено, ги прави социално непохватни.

Ако не се стараят толкова много, те може и да успеят да се отпуснат (както всъщност се случва, когато са сред своето семейство и приятели). Но пред непознати просто не се получава.

В съзнанието на Близнаците се води постоянна битка между желанието да бъдат онази мистериозна личност, за която никой нищо не знае, и душата на компанията.

Близнаците общуват с лекота, но по някаква причина не могат да използват това свое умение при срещите с нови хора.

1. Водолей

Водолеят е може би най-социално непохватният знак. Той постоянно се разкъсва между желанието да се запознае с нови хора (и да подхваща дълбокомислени разговори с тях) и копнежа да си стои у дома самичък.

Това поставя Водолея в доста неловка ситуация, тъй като по време на купон той трескаво се опитва да се убеди, че трябва да се отпусне и да се забавлява. Но рядко успява.

Водолеят може да бъде описан най-точно като амбиверт, тъй като понякога иска да бъде сред много хора, а друг път – да си остане вкъщи и да презареди батериите.

В главата на Водолея се въртят стотици мисли едновременно, които е трудно да разграничи една от друга. Затова той в компанията той често е онзи социално непохватен тип, който рядко казва каквото и да било.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар