Home » Астро » Ето коя е вашата икона закрилник според рождената дата
Ето коя е вашата икона закрилник според рождената дата

Ето коя е вашата икона закрилник според рождената дата

Сподели новината

Иконата пазител на всеки от нас се определя от датата на раждане. Денят, в който сме се появили на бял свят, е съдбоносен и спрямо религията, той определя кой ще бъде нашият ангел пазител.

Ако искате да сте щастливи и всичко в живота ви да върви като по вода, вижте кой светец ви закриля. След това скоростно се сдобийте с негова икона. Когато тя е в дома ви, трудностите ще ви заобикалят отдалеч.

22 декември – 20 януари. Св. Силвестър и Серафим

Освен това е добре да се сдобиете и с православната икона на Божията майка. Пред иконите отправяйте молитвите за честност, истина, сърдечна радост и любов към всичко и всеки. Те ще ви помогнат в изконния човешки стремеж за духовното и физическото изцеление.

21 януари – 20 февруари. Св. Кирил и Атанасий

Както и при редица други, те са най-мощни заедно с икона на Божията майка.

21 февруари – 20 март. Милентий от Антиохия и свети Алексий

Ангели пазители на родените през този период са Милентий от Антиохия и свети Алексий. Иконата на Иберийската Богородица се смята за иконата пазителка. Образът ѝ дава шанс на хората да се покаят за греховете си. Смята се, че тя помага на хора с умствени и телесни заболявания.

21 март – 20 май. Евангелист Йоан, свети Стефан и Тамара

Иконата Споручница грешних, както и техните ангели пазители – евангелист Йоан, свети Стефан и Тамара. Хората се обръщат към тази икона, когато търсят духовно прозрение, начин да се отърват от мъките и тежките заболявания.

21 май – 21 юни. Светиите Алексей и Константин

Родените през този период се покровителстват от светиите Алексей и Константин. В дома си трябва да имат иконите на Божията майка, Взискание мертвих и Ноемалима купина.

22 юни – 22 юли. Св. Кирил

Най-ползотворни са молитвите пред него и пред Божията майка. Тя помага при търсенето на решения в трудни моменти, както и излекуването на болести. Иконата ѝ се поставя и в детската стая – така Божията майка се грижи за бебето.

23 юли – 23 август. Илия Пророкът и свети Николай

Те пазят родените в този период. Иконата за закрила на благословената Богородица пък е тяхна пазителка. Тя пази от болести и злини и носи благодат.

24 август – 23 септември. Светиите Александър, Йоан и Павел

Молбите си трябва да отправят пред икона Страст на Покровителя.

24 септември – 23 октомври. Свети Сергей

Техен закрилник е иконата на патрона на Въздвижение на Светия кръст.

24 октомври – 22 ноември. Богородица

Всяка икона на Йерусалимската Божия майка и Скоропослушница защитава хората, родени в периода. Ангел пазител на тези хора е свети Павел.

23 ноември – 21 декември. Светиите Николай, Сава и Варвара

Техни закрилници са иконите на Богородица и Знамение.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар