Home » Полезно » Кое лице е по-щастливо? Отговорът крие важно прозрение:
Кое лице е по-щастливо? Отговорът крие важно прозрение:

Кое лице е по-щастливо? Отговорът крие важно прозрение:

Сподели новината

Лявото и дясното полукълбо на мозъка са отговорни за различни дейности. Ако опростим всичко възможно най-много, бихме могли да кажем, че лявото полукълбо отговаря за рационалност и логика, а дясното – за емоция и креативност.

Твърди се, че всеки има доминиращо полукълбо в мозъка и това определя способностите му в различни области.

За да разберете кое полукълбо на мозъка ви е доминиращо, ви предлагаме да опитате този кратък тест: всичко, което трябва да направите, е да изберете едно от изобразените лица, което ви изглежда по-щастливо.

Това е всичко – сега може да прочетете персонализираното описание по-долу и да разберете към кой тип принадлежите.

Лице 1 – Имате доминиращо ляво полукълбо

Ако смятате, че първото лице е по-щастливо, има вероятност да имате доминиращо ляво полукълбо. Вие се ръководите от логика и рационалност в различни житейски ситуации. Склонни сте да анализирате ситуацията в дълбочина и едва след това да взимате решения.

Имате остри прозрения и критично мислене. Разбира се, понякога се поддавате на емоциите, но винаги се опитвате да прецените ситуацията трезво и едва тогава взимате решения.

Лице 2 – дясното полукълбо доминира

Ако изберете второ лице, вероятно дясното ви полукълбо на мозъка ви ще доминира. Вие сте много креативен и емоционален човек. Просто трябва да се включите в дейности, където можете да изразите себе си. Гледате на всичко субективно и винаги търсите възможности да развихрите въображението си.

В ума ви постоянно кипят нови идеи, които често интересуват околните. Когато взимате важни решения, обикновено се ръководите от емоциите и правите това, което сърцето ви казва.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар