Home » Свят » Русия не започва войните, тя ги завършва! Третата Световна война е неизбежна
Русия не започва войните тя ги завършва! Третата Световна война е неизбежна

Русия не започва войните, тя ги завършва! Третата Световна война е неизбежна

Сподели новината

Казва се, че мирът е само почивка между войните. И даже глупаците вече разбраха, че светът е на прага на нова световна война.

Освен това светът има едно неотменимо качество – да се променя. През последните 30 години това се случваше с бясна скорост. През тях границите на предишния свят бяха променени, а международното право – тотално потъпкано. Но не от „страшната Русия“, а от „демократичните“ западни страни, начело със САЩ. Да видим какви ги свършиха САЩ през последните 30 години: бомбардировки над Югославия, анексиране на ГДР, разпадане на Чехословакия, Варшавския договор и СИВ, инспирирани отвън държавни преврати в Грузия, Украйна, Киргизстан…

На какво основание САЩ избомбиха и днес се разпореждат в суверенни държави като Афганистан, Ирак, Сирия? С какво право унищожиха Либия? Няма отговор. За Запада международното право не съществува. И също така, какви по-точно права на човека защитават американците в Афганистан, Либия, Сърбия, в Донецк…

Според Запада имаш право на самоопределение само ако им се подчиниш напълно. Други варианти няма. А ако страната ти няма население над 100 милиона, мощна промишленост и ядрено оръжие – за никаква независимост не може да се говори.

Заради САЩ и западните им партньори на планетата Земя вече няма никакъв мир.

Има война в различни форми – икономически санкции и ембарга, пропаганда на неправителствени организации, финансирани от САЩ, организирани отвън държавни преврати, граждански войни или открити агресии, цветни революции… и водената от Запада вековна война срещу Русия. И срещу Китай, разбира се. Но преди всичко срещу Русия. Защото Русия от векове е самостоятелна и има ресурси, които не иска да даде на Запада, който все повече изпитва крайна и спасителна необходимост да й ги открадне.

Споменах в началото една мисъл на древните римляни: че мирът е само почивката между войните. Сегашният кратък период на затишие завърши. И светът отново се свлича към война.

Проблемът е, че както показва историята, Западът без външен враг не може да съществува и ако остане задълго без такъв – започва да се саморазрушава. Такова е естеството на неговата капиталистическа система. Сега САЩ се разрушават вътре в самите си граници – по расови, социални и най-вече системни причини. А Европа се разпада по етно-конфесионални и други граници.

За да се спаси, на Запада му е нужен спешно „ужасен враг“, с който идеологическото, икономическо и военно противостоене неизбежно да завърши със спасителна за икономиката и системата му война.

А кой е най-подходящ за ролята на такъв враг – разбира се, Русия.

Китай досега беше „далече“, но от 30 години и той подкопава Запада и тика към неговия разпад. Западът е на такъв пределен момент, в такава тежка криза, че Русия и Китай му пречат дори със самото си съществуване.

И виждаме, че към Русия отново плъзнаха и пълзят армии, които все по-здраво затягат обръча около Москва. Западният елит взе курс към война. Друг изход за тях няма. Нищо друго не може да ги спаси от системната им криза. Войната е неизбежна и е въпрос само на време. Когато са напълно готови за удара, тогава западняците ще измислят и окончателния предлог.

Но и сега, както и в миналото, САЩ и Западните им партньори отново не са разчели уникалното качество на Русия да възкръсва, да се събира и да се съсредоточава ефективно върху най-важното, когато е най-необходимо.

Западът чакаше 25 години Русия да се самоунищожи. Това не се случи и той спря да чака. Лидерът им САЩ отново заложи на война с чужди ръце и кръв.

И всякакви опити на Русия да преговаря със Запада ще са безполезни. Всичко е решено отдавна.

Още преди около 60 години Западът измисли тактиката на бавното навлизане във война. Смисълът е потенциалният противник да не може да определи дали вече е време за война или е още мир. Дотътриха 10 танка до границата на Русия. Това война ли е, или не? Докараха на близкото летище 10 самолета. Време ли е за война, или просто плашат? Въведоха санкции, в началото малки. Дали е време да се воюва? След това започват проверки на устойчивостта – диверсанти взривяват един вагон. Това война ли е или случайност? След това цял завод или ВЕЦ. Това пък какво е?

И така нататък – от години. Докато не стане твърде късно.

Тази западна тактика беше съчинена още в края на 60-те години и съм от малцината анализатори, които още я помнят. Ставаше дума за 26-те степени на ескалацията – от дипломатически стъпки до преки действия и обмен на ядрени удари. Стъпките не са забравени, но са ги скрили зад други действия и те действат отново. Следейки тези стъпки, не е трудно да се досетим, че сегашната спирала на изостряне следва тези предписания и че във военната тактика на Запада спрямо Русия е включено давлението – атаки в „горещи точки“ по целия периметър около нейните граници – от Финландия до Монголия.

Избраха НАТО като основен проводник на агресивната въоръжена русофобия и координатор в Европа и Закавказието. Сега готвят и нова „желязна завеса“, този път между Източна Европа и Русия. Спускат я с проекта, в който участва и България – „Три морета“. Москва вече предупреди, че това ще доведе до пълен разрив между Европа и Русия, а 12-те страни от кордона ще са в постоянно състояние на война с Москва.

Някога ген. Столипин бил казал „дайте на държавата ни 20 години мир – вътрешен и външен, и няма да повярвате докъде ще се извиси Русия“. Наивник? Кой би дал на Русия цели 20 мирни години? Никога не е имало такова нещо. Защото Русия е твърде голяма и богата, и защото заема най-благоприятното положение на планетата- центърът на Евразия. Всеки геополитик ще ви каже, че който контролира сърцето на Евразия, той ще контролира и света.

Но този път Русия, въпреки че е под колосален натиск, се оказа готова.

Русия, както никога преди, е в пълна бойна готовност. След края на 90-те години армията на съвременна Русия никога не е била на такова високо равнище на своите бойни възможности, както сега. И само с едно натискане на копчето може да унищожи целия Запад.

Въведе хиперзвуковите оръжия – шах и мат. Писал съм много на тази тема.

Да вземем и петгодишната операция на Русия в Сирия. Такова нещо не е било никога – всяка ракета попадаше директно в целта, стратегическа внезапност за врага, унищожена 300-хилядна армия на терористите от Ислямска държава, финансирана и въоръжавана от САЩ, Англия и Израел, натрупан реален военен опит от всички военни летци, от цялата военна полиция и от целия висш генералитет и командири – до командир на полк и даже на батальон.

Неслучайно още преди няколко години отделих голямо внимание на новия команден център в Москва, т.е. на новата Ставка. На Запад обаче не разчетоха никак правилно историята с центъра. А той означаваше само едно – Русия отново влезе в режим на война.

А когато мечката излезе от бърлогата, много трудно се връща там.

Не я дразнете. Защото когато Сергей Викторович /Лавров/ – външният министър на Русия излезе от стаята, след него влиза Сергей Кужегутович /Шойгу/ – министър на отбраната /или както се казва „виждал съм карти на руския генерален щаб. На тях Америка я няма“/. И се молете от стаята да не излиза Шойгу. Защото след него влиза Путин, облечен в униформата на главнокомандващ. Най-вероятно ще е без военен чин, /както на Си Цзинпин или някога на Кастро/. Но пък ще държи едно куфарче с един червен бутон.

За да се потвърди старата максима, че „Русия не започва войните, тя ги завършва“.

Красимир Иванджийски, Skandalno.net

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 10 Average: 4.4]

Сподели новината

About clslavchev

One comment

  1. Български офицер

    ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ – Русороби от “ Информиран.нет “ да помнят това вечно , защото ги чака нов 9.Юни.1923 г…..и “ ЛОВНИТЕ РОТИ “ ……!

    “ БЕЗ ПОМОЩТА на САЩ ще загубим войната ……. ! “ – Й. Сталин 1943 г.
    https://newizv.ru/news/politics/02-07-2018/stalin-bez-pomoschi-ssha-my-by-proigrali-voynu

Твоят коментар