Home » България » Бойко Борисов се появи извънредно и отсече: „Гладът е по-силен от Ковид. Хората си гледат сметките и няма какво да ядат“
Бойко Борисов се появи извънредно и отсече: "Гладът е по-силен от Ковид. Хората си гледат сметките и няма какво да ядат"

Бойко Борисов се появи извънредно и отсече: „Гладът е по-силен от Ковид. Хората си гледат сметките и няма какво да ядат“

Сподели новината

Българи, когато се усетите какво ви готвят, ще бъде твърдо късно.

Това заяви на извънредна пресконференция Бойко Борисов. Темата днес е държавният бюджет.

Само на базата на внесения сега бюджет дефицитът за тази година се предвижда да бъде 4.1 на сто, но това не е истинската цифра, защото в края на миналата година бяха изписани като касов разход над 2 млрд. лв. и вероятно ще стигне до около 6 процента, коментира бившият финансов министър Кирил Ананиев от ГЕРБ, цитиран от новини.бг.

По думите му това е първото българско правителство, което няма своя програма.

„Имам 30 години стаж в МФ и нямам спомен бюджетът да се прави по този начин, като изключим 1997 год., когато се правеше бюджетът всеки месец. Не бих желал да се връщаме към тази стара практика“, допълни той.

Мнение по темата изказа и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Имат една цел – да харчат и да раздават, а после следващите след тях да се оправят. Аз съм длъжен да предупредя всички български граждани – когато се усетите какво ви готвят, ще бъде твърдо късно. Всичко расте – цени на храните, на тока, на газа. Компенсации няма. Гладът е по-силен от ковид. Хората си гледат сметките и няма какво да ядат“, заяви той.

Източник: Петел

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар