Home » Полезно » Ето защо много хора започнаха да слагат сол пред входната врата
Ето защо много хора започнаха да слагат сол пред входната врата

Ето защо много хора започнаха да слагат сол пред входната врата

Сподели новината

Първото запознаване на човека със солта се е случило преди много векове.

И дори тогава тези бели кристали се смятаха за силна защита срещу негативно влияние. Хората не знаели химичния състав на солта или нейното въздействие върху организма.

 Но те високо оценяват свойствата му за дълго време, за да запазят храната, да не я оставят да се разваля и да подобрят вкуса на ястията . Така че прочистването със сол се счита за важен ритуал в различните страни по света.

Днес често можете да чуете суеверното твърдение, че разлятата сол ще доведе до кавга. По принцип не сме съгласни с това. В края на краищата само няколко щипки сол на прага могат да спасят къщата от пълзящи насекоми. А линия сол под вратата и прозорците ще спре злите духове и ще предпази жителите от щети.

Солта е не по-малко полезна в ежедневието. Абсорбира добре влагата.

Поставете няколко малки контейнера в различни ъгли на нощното шкафче със зърнени храни и ще забравите за влагата. Ако се притеснявате за дрехите си преди пране, добавете щипка сол към машината . Тогава любимите ви блузи определено няма да изгубят цвета си

Домашно почистване със сол

Солта продължава да се смята за символ на безсмъртието и вечността, който има магически свойства. Кристалите лесно абсорбират отрицателната енергия , помагайки за прочистването на дома, тялото и душата на човек.

Солта често се използва в ритуали и правенето на амулети с нея. Също така решихме да тестваме почистващия ефект на белите кристали.

Опитайте с нас. Всичко, от което се нуждаете, е купа, в която можете свободно да поставите краката си, и пакет със сол.

Ритуал за прочистване на сол

Намерете уединено, тихо място, където няма да ви безпокоят. Може да е стая или градина. Изсипете колкото се може повече сол в купата. Тя трябва напълно да покрива дъното с дебел слой. Сега застанете на солта с боси крака и се отпуснете.

Помислете за всички лоши неща, от които бихте искали да се отървете. Сега психически изпратете този негатив на солта . Процесът на прочистване ще бъде по-ефективен, ако отделите повече енергия. В същото време можете да кажете: „Оставям всичко лошо тук и сега“.

Вслушайте се в чувствата си. Ако негативните чувства изчезнат, седнете, почистете краката си от сол и изчакайте малко, за да натрупате нови сили.

Съберете солта и я измийте с вода или я заровете в земята.

Тези елементи ще пречистят солта и ще неутрализират лошата енергия. Не забравяйте да благодарите на солта за помощта!

Дори и да не вярвате в магическите сили на солта, емоционалното освобождаване винаги може да подобри настроението ви. Правете редовно ритуали за почистване със сол и хармонията ще бъде възстановена във вашия дом и живот. Проверете дали работи!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About Натали Славчева

Твоят коментар