Home » Свят » Путин: България и Русия трябва да се държат заедно, като братя! САЩ не ви мислят добро, осъзнайте го!
Путин: България и Русия трябва да се държат заедно като братя! САЩ не ви мислят добро осъзнайте го!

Путин: България и Русия трябва да се държат заедно, като братя! САЩ не ви мислят добро, осъзнайте го!

Сподели новината

Владимир Путин силно вярва в приятелството на двете ни страни, видя Скандални!

Руският президент Владимир Путин за пореден път заявява, че приема България не само като приятелска, но и като братска страна. И се надява връзката, която съществува между народите ни от векове, да се запази и пребъде.

Той е доволен и не скри адмирациите си към президента Румен Радев, който се противопостави на навлизането на нови войски на НАТО у нас. Искане, отправено от Алианса, във връзка с проблемите в Украйна, в които Америка няма никакво морално право да се бърка.

„Вярвам в България и знам, че управниците ще постъпят разумно. Не е необходимо да се замисляш много, за да разбереш намеренията и на ЕС, и на САЩ. Те гледат само себе си, своите си интереси. И пет пари не дават за малки държави като България.

Румен Радев и Владимир ПутинДано не се стигне дотам, но ако избухне война между Америка и Русия, то за българите ще е спасение да бъдат на наша страна. Защото ние винаги ще ви защитим. Правили сме го през вековете, ще го правим и занапред.

Не предавайте приятелството ни, защото ако зависеше от Щатите, дори от Европа, България отдавна да беше разкъсана на парчета и териториите й да бъдат разпределени – биха ви оставили само едно малко кътче, в което да битувате с ромите. Звучи тежко, звучи жестоко, но това е факт“, казва Владимир Путин, пише informiran.net.

Той е сигурен в подкрепата на още една европейска държава и това е Унгрия. Чийто премиер Виктор Орбан многократно е заявявал огромното си уважение и чисто приятелство към Путин и Русия.

Припомняме, че Русия се разграничи от скандалния за България филм „Една вяра, един език“ на Елена Мироненко. Руското посолство в България излезе с позиция, че Русия няма нищо общо с този филм и той е създаден на базата на авторското мнение и нищо повече, писа Glasove.com.

Във филма е направено всичко възможно да се злепостави България в полза на Северна Македония. Там се твърди, че родината на славянската азбука е Македония. България дори не е спомената като център на православието и книжовността на Балканите. Според автора България няма нищо общо с братята Кирил и Методий. Във филма се твърди, че славянската писменост се заражда в Охрид.

Владимир Путин защити България

Всичко това обаче не се потвърждава като официална позиция на Русия. Напротив, президентът Владимир Путин смята, че с подобно преиначаване на историята Русия само уронва престижа си.

Ето защо Путин е накарал руското посолство да се разграничи от този руски филм. Нещо повече, негови доверени хора твърдят, че той дори е казал, че България е родината на славянската писменост, а РСМ се опитва да промени историята.

Според някои политически анализатори позицията на Владимир Путин в отношенията между България и РСМ цели да остави македонците извън ЕС, за да няма още американски военни бази в близост до Русия. Затова Путин защитава България, която е единствената пречка пред Северна Македония по пътя й към ЕС.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 7 Average: 4.4]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар