Home » Полезно » Тежки тренировки за по-големи мускули
Тежки тренировки за по-големи мускули

Тежки тренировки за по-големи мускули

Сподели новината

Натрупването на мускулна маса е сред основните причини, поради които хората посещават фитнес залите. Това изисква качване на килограми чрез специален хранителен режим и редовни и правилни тренировки, така че килограмите да се превърнат в мускули, а не в нежелани мазнини.

Добре е да сведете кардио тренировките до минимум и да наблегнете на такива, осигуряващи развитието на мускулна маса. Почти половината от дневното ви меню трябва да е съставено от протеини, следвано от сложни въглехидрати и накрая полезни мазнини. Не забравяйте и за хранителните добавки като Анавар, който е сред най-предпочитаните и безопасни продукти с цел качване на мускулна маса и изчистване на релеф.

4 тренировки за по-големи мускули

1. Бицепс сгъване с щанга

Сгъването на ръцете с щанга е едно от най-ефективните упражнения за изграждане на бицепсите. Започнете с такава тежест, която можете да вдигнете без да извивате кръста назад и се старайте лактите да стоят до тялото ви без да се раздалечават. Застанете в изправено положение, вземете тежестта с двете ръце като ги разширявате до ширината на гърба. Дланите сочат напред. Свийте лактите и вдигнете тежестта докато стигне до нивото на раменете ви, без да движите горната част на ръцете. Задръжте за около 3 секунди и бавно върнете ръцете в изходна позиция. Направете 3 серии по 12 повторения.

2. Бицепсово сгъване с въже

Упражнението се нарича още „Чукчета с въже“ и осигурява стабилно натоварване и оформяне на бицепсите. За да го изпълните поставете въжето на най-долния скрипец и застанете на крачка от него. Хванете въжето като дланите ви са обърнати една към друга. Краката трябва да са на широчината на раменете ви. Свивайте лактите докато краищата на въжето достигнат до раменете. Задръжте няколко секунди така и се върнете в изходна позиция. Въжето трябва да бъде изпънато. Направете 3 серии по 8-10 повторения.

3. Набиране с тесен хват

Набиранията на лост са едно от най-ефективните упражнения за изграждане на сила и мускулна маса в областта на ръцете и гърба. Хванете се за лоста като се стремите разстоянието между ръцете ви да бъде не повече от 10 см. Свийте лактите и се наберете нагоре, така че лостът да достигне нивото на гърдите ви. Задръжте за няколко секунди и бавно се пуснете до изходна позиция.

4. Кофички

Кофичките тренират трицепса, гърба и гръдните мускули. Застанете между лостовете на успоредката като плешките ви трябва да са изправени, а лактите изпънати, но не прекалено. Наберете тялото нагоре, след което започнете бавно спускане надолу докато лактите се свият до 90 градуса. Задръжте така около 3 секунди и започнете да вдигате тялото на горе докато изпънете ръцете.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар