Home » Клюки » Потребители се питат: Олиото от промоцията свещено ли е? Ето отговора на Кауфланд:
Потребители се питат: Олиото от промоцията свещено ли е? Ето отговора на Кауфланд:

Потребители се питат: Олиото от промоцията свещено ли е? Ето отговора на Кауфланд:

Сподели новината

След мазните съботни борби за бутилката… олио за 2,99 лева, разразили се след яростна рекламна кампания, довела даже и до смъртта на мъж, изникна нова драма на небосклона.

„Защо на всяко едно шише олио, купено от „Кауфланд“, има кръст?“, пита Цеци Казакова с пост в социалната мрежа Facebook.

Според запознати това олио не е преназначено за готвене – подобен продукт се продавал в съседна Гърция, но за църковни кандила, настоява друг потребител.

А дали олиото е годно за консумация? Кой ще ни каже?

„Защо на всяко едно шише олио, закупено по време на вчерашната промоция от „Кауфланд“ има кръст?“. Този въпрос тревожи днес потребителите в социалната мрежа.Според запознати това олио не е преназначено за готвене. Подобен продукт се продавал в съседна Гърция за църковни кандила, коментират още те.

„Било е за църквата предвидено ама се е озовало в Кауфланд“, пише друг потребител“.

Този текст се разпространи вчера в социалните мрежи толкова лавинообразно, че дори и трудно да се разбере кой пръв го е публикувал. Придружен е от снимка, на която се вижда, че на самите бутилки при отливането под капачката е оформен кръст в пластмасата.

Постът достигна и до групите на пазарджиклии, сред които вся смут. Коментарите са от куриозни през гневни до открито присмехулни. Едни смятат, че църковното настоятелство трябва да даде отговор на въпроса дали олиото е само за кандила.

Други се опитват да успокоят хората, като казват, че от години ползват тази марка и познават собственичката на дружеството производител, а офисът и е пълен с икони, защото е силно вярваща. А кръстчето открай време присъствало на шишетата.

Трети се подиграват, че олиото е благословено или обратното – че е прокълнато от дявола. Смут предизвиква и погрешно разчетената маркировка на капачката – че срокът на годност е до 2101 година (числото вероятно е номер на партида).

До момента нито от институциите, нито от хипермаркета, замесил се в поредния скандал с промоция, са съобщили нещо официално по темата за кръстовете на бутилките.

Страницата на търговския обект във Фейсбук обаче прелива от критики.

„Как не ви е срам да манипулирате хората така с тези евтини номера? Знаете каква е ситуацията в момента и все пак пускате олио на 2,99 само за един ден! И естествено знаете какво ще се случи, но все пак го правите – на добри ли се правите? Кой определя политиката ви и защо точно в такъв момент го прави! Горди ли сте от себе си че предизвиквате инциденти и размирици или трябва да ви аплодираме за това? Щом не може да го пуснете на тази цена през цялата седмица, по-добре не го правете! Отвращавам се от вас и цялата ви политика към потребителите!“ – пише потребителка.

„Благодарим ви за споделената гледна точка и я уважаваме! Много съжаляваме за създалата се сложна ситуация, като бихме искали да уточним, че колегите ни полагат изключително сериозни усилия, за да снабдяват обектите ни с достатъчни количества от всички предлагани продукти, особено промоционалните.

Промоцията на олио „Плиска“ бе планирана от нашия екип и заложена в седмичната ни брошура преди рязкото покачване на цените за този вид артикул на пазара в страната, като за периода на промоцията бяха предвидени максимални количества и ограничение от максимум 12 бр. от този артикул на клиент.

Бихме искали да уверим всички наши клиенти, че наличие на олио в Kaufland България ще има и след промоционалния период и че винаги ще бъдем на разположение за съдействие“ – отговарят от екипа на веригата.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар