Home » Скандално » Разследване на черно тото във волейболен клуб
Разследване на черно тото във волейболен клуб

Разследване на черно тото във волейболен клуб

Сподели новината

Българският спорт винаги е бил обект на съмнения за манипулации и уредени мачове. Изключение от това не прави и волейбола. През 2015 г. съмнение за черно тото имаше когато треньор разкри, че това е практика и конкретно посочи среща между Монтана и Миньор Перник.

По информация от разследващите органи под прицела в момента е друг волейболен клуб и то за мачове от преди повече от две години. Става въпрос за волейболен клуб „Тетевен волей“ и неговият дългогодишен президент и волейболен рефер Иван Цветков. Клубът от няколко години е в незавидно положение и не участва в първенството, въпреки това получава десетки хиляди левове субсидии и е попаднал в съмненията за подобни нерегламентирани залагания още преди години, но тогава нещата са били спрени.

В момента има активизация от страна на разследващите по тези вече събрани материали за съмнителни мачове, докато клубът е бил в елитните дивизии и за съмнения за незаконни залози от длъжностни лица в клуба. „Тетевен волей“ дълги години се ръководи от Иван Цветков, в момента кандидат за депутат от Продължаваме промяната.

Преди да стане част от Промяната, Цветков преминава като член и кандидат последователно през доста други партии – БСП, след това Зелено движение, Екогласност, НФСБ, както и от БДС Радикали и др.

Във волейболните среди не е тайна, че докато все още участваше в държавните първенства, отборът от Тетевен показваше меко казано странни резултати. Върхът на това идва в плейофа за оцеляване в Суперлигата през 2018 г., в който след като повежда с 2:0, отборът на Цветков (който е абсолютен фаворит в срещата), е победен с 2:3 от непретенциозния отбор на Дея спорт Бургас и изненадващо отпада в по-долното ниво.

И до ден днешен във волейболните среди се говори, че този обрат е спазарен, каквито практики имаше във футбола през 90-те години, още повече че президентът Цветков е и волейболен рефер.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар