Home » Lifestory » Млада двойка превръща яз. „Ал. Стамболийски“ в почивна зона с лодки, джетове и водни колела
Млада двойка превръща яз. „Ал. Стамболийски“ в почивна зона с лодки

Млада двойка превръща яз. „Ал. Стамболийски“ в почивна зона с лодки, джетове и водни колела

Сподели новината

Цветомир Абаджиев поискал ръката на Петя Трънкова в едно от бунгалата на брега на язовира

ЦВЕТОМИР АБАДЖИЕВ ИНВЕСТИРА В РАЗЛИЧНИ АТРАКЦИИ НА БРЕГА НА ЯЗ. „АЛ. СТАМБОЛИЙСКИ“, ЗАЩОТО ИСКА ДА ВЪРНЕ ХОРАТА НА ТОВА МЯСТО и да го превърне в прекрасна зона за развлечения и почивка. Дори това лято семейства от Бургас и Варна идват от морето на… язовир. Избират мястото заради гората и бунгалата в нея и атракциите, които има на водоема – водно колело, лодка и три джета.

Общите интереси в това начинание пък съвсем наскоро са събрали Цветомир и Петя Трънкова, разбра Скандални. Младият мъж от Сухиндол е предложил брак на своята любима в едно от своите бунгала и тя приела. Сега вече стягат сватба, но тя няма да бъде край язовира, защото момичето е от Лясковец, а сега младата двойка живее в Горна Оряховица.

Малкото заведение „Хубава гледка“

НАПУК НА МНЕНИЕТО, ЧЕ ХУАВИТЕ НЕЩА СТАВАТ БАВНО, ДВАМАТА СЕ ЗАПОЗНАЛИ САМО ПРЕДИ БРОЕНИ МЕСЕЦИ В СТАРАТА СТОЛИЦА И ТЯ ХАРЕСАЛА ТОВА, което той прави на язовира. После се влюбили и започнали бизнеса заедно, скоро ще станат и семейство. Преди около два месеца двамата съдружници Цветомир и Петя отворили и малко заведение за бърза закуска край бунгалата, което кръстили „Хубава гледка“.

Засега то предлага само кебапчета и питиета заради кризата с К-19, но за идното лято 37-годишният Цветомир Абаджиев замисля тук да има и кухня и разнообразно меню. Въпросната барака била наета под наем за 10 години от туристическо дружество „Росица“, осем години е била изоставена. С малко пари и много труд ентусиастът я превърнал в кокетно заведение.

„Около 10 000 лева е инвестицията в заведението, но аз сам си правя всичко от много години и заради това ми излиза евтино. Приятелите ми се шегуват, че правя и невъзможни неща, за да възродя моя роден край. Не са невъзможни, но са трудни. А пък и аз съм националист и никога през ум не ми е минавало да ходя в чужбина на гурбет или нещо подобно“, с усмивка разказва Цветомир Абаджиев и признава, че почивната зона е негова сбъдната мечта.

Прохлада с джет

ПРЕДИ 4 ГОДИНИ ТОЙ КУПУВА БУНГАЛАТА, КОИТО ИМАТ 8 СТАИ И 19 МЕСТА, НА РАЗПРОДАЖБА ОТ БИВШИЯ МЕХАНИЧЕН ЗАВОД В СУХИНДОЛ. Вместо да си купи апартамент, той взел кредит и купил бунгала. Закърпил ги, ремонтирал ги и станали прилично място за почивка. Те работят в петък, събота и неделя, а до тях сега е направен и детски кът. После решил да си купи лодка, а покрай нея три джета и водно колело. Всичко е за около 20 000 лева и има нужните разрешителни от Морска администрация –Бургас, от РЗИ и от всички други институции и ведомства.

ВСЪЩНОСТ ЦВЕТОМИР АБАДЖИЕВ Е ДОСТА ШИРОКОСКРОЕНА ЛИЧНОСТ С РАЗНОСТРАННИ ИНТЕРЕСИ И АМБИЦИИ.

Във Велико Търново той вече има два куриерски офиса на „Спиди”. Средното му образование е радио и телевизия, но сега е завършил и… етнология, като смята да запише и магистратура.

Нели СУКОВА / БОРБА

Сн. личен архив

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар