Home » Lifestory » Деси Цонева: Много се измъчи душицата на баба. Сега най-после ще бъде при баща ми
Деси Цонева: Много се измъчи душицата на баба. Сега най-после ще бъде при баща ми

Деси Цонева: Много се измъчи душицата на баба. Сега най-после ще бъде при баща ми

Сподели новината

„Много се измъчи душицата на баба ми. По-добре, че си отиде, сега най-после ще бъде при баща ми“. Това каза с болка Деси Цонева, внучката на легендарната говорителка Анахид Тачева.

Опелото на покойната тв дикторка от златните години на БНТ в столичния храм „Свети Седмочисленици“ за пръв път от много време събра цялото семейство, включително и дъщеря й Теодора, която по принцип избягва светлините на прожекторите.

От името на семейството съболезнования приемаха Деси Цонева и дъщерята на покойната тв звезда от втория й брак с бизнесмена Васил Тачев, също кръстена Анахид. По думите на близки приятелки на именитата говорителка младата и много стилна в траура си дама прилича поразително на красивата си майка.

Анахид-младша бе пристигнала от САЩ със съпруга си и сина си. Именно те ще отнесат в Америка праха на майката на известния тв журналист Митко Цонев, също отишъл си без време, поясни дъщеря му Деси.

„Урната с праха на баба ми няма да остане в България, ще я положат в дома на съпруга й чичо Васил. Но в един момент ще я върнат тук и ще я погребат до баща ми“, сподели внучката на покойната говорителка. Наскоро тя разкри пред „България Днес“, че ненадейната кончина на баща й буквално съкрушила баба й. Деси Цонева добави, че „тя наистина беше добре“, но заболяването й не предполагало обрат, а само влошаване.

„При тази болест краят често настъпва много бързо“, допълни племенникът на Анахид.

За прощалната церемония друга тв легенда от близкото минало – Мария Янакиева, бе избрала не траурно облекло, а яркожълт лоден.

„Искам да я помня жива. Аз съм в телевизията от 1971 г. и Ани веднага стана една от най-близките ми колежки. Запазихме приятелството си до края. Не мога да я забравя!“, довери през сълзи Янакиева.

Сломена от мъка бе и най-старата приятелка на тв дикторката Росица Нушкова, дългогодишен монтажист и режисьор в БНТ.

„59 години бяхме заедно с Ани! По-красив душевно и физически от нея човек не съм срещала през живота си. Благородна, фина, добра, отзивчива, принципна, лъчезарна, великолепен професионалист… Това беше Ани. Много, много ще ми липсва“, хлипаше възрастната дама, която е работила бюро до бюро с Анахид Цонева-Тачева.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About Натали Славчева

Твоят коментар