Home » Lifestory » Най-малката булка в България: Висока е едва 120 см, но пък усмивката не слиза от лицето й
Най-малката булка в България: Висока е едва 120 см но пък усмивката не слиза от лицето й

Най-малката булка в България: Висока е едва 120 см, но пък усмивката не слиза от лицето й

Сподели новината

Най-малката булка в България е висока едва 120 см, но пък усмивката не слиза от лицето й. Севджан Джафер с гордост носи фамилията на мъжа си, след като само за година животът й коренно се промени, научи Skandalni.

„Всяка вечер се разхождаме по 5 – 6 километра пеша след работа. Животът ми се преобърна за една година. Първо се открихме, оженихме се, а след това дойдохме и в София.

Много съм щастлива! Пожелавам на всички такова щастие”, казва 27-годишната Севджан. Двамата живеят в центъра на малките хора в столицата и съчетават любовта си един към друг с работа в помощ на организацията.

Съпругът на Севджан е висок 155 см и е в златната среда между малките хора и останалите, с нормален ръст. И двамата носят обаче големи души и са организирали първата по рода си и единствена засега, сватба на „малките хора”, пише „България днес”.

Младоженците се запознават преди две години, когато съпругът на Севджан – Месут, пристига в кърджалийското село Лясково по работа. Заедно със свои колеги оставят рекламни брошури в кметството и библиотеката. Още щом видяла младежа, майката на Севджан си казал „Това трябва да е моят зет”.

Когато дъщеря й отива следобед при нея в библиотеката, майка й казва, че й е намерила подходящ мъж и иска да се запознаят. Следват още няколко посещения на Месут в Лясково, а лелята взима нещата в свои ръце.

Тя уговаря младежа да се запознае с момичето и той я харесва от пръв поглед.

„Първоначално Месут казал на леля ми, че не е сигурен и ще си помисли дали иска да се запознаем. След една седмица пише на фейсбука на майка ми: „Лельо, ако ми позволиш, искам да се запозная с твоята дъщеря”.

Мама ме извика и ми каза „Моят бъдещ зет ми е писал”. Даде му номера, после се видяхме в Хасково и пихме кафе”, разказва Севджан.

Севджан го харесва също веднага, но не се осмелява да му каже нищо. Следва втора среща в Хасково и тя го предупреждава, че като малък човек може да има сериозни проблеми, пише „България днес”.

„Предупредих го. Казах му, че ще има приказки от рода „Виж какво семейство”. Тогава той ми каза нещо, което никога няма да забравя: „За мен не е важно ти каква си. Дали си малък или голям човек. Важно е сърцето ти какво ти казва. Моето сърце казва, че иска теб. А твоето сърце казва ли, че иска мен?”, „Да! Да!”, отговорих му аз. Така се получиха нещата”, споделя младата жена.

Любовта им следва естественото развитие на нещата. Семействата са щастливи и ги обичат, родителите говорят за сватба и съвсем естествено, Месут предлага на любимата си брак една вечер. „Даде ми златен пръстен, но без да пада колене. Беше по съвсем нормален начин”, казва още Севджан.

Двамата вдигнали сватба в Кърджали на 3 януари, а броени дни преди Коледа отишли да запазят дата.

Така сватбата им се превърнала в двоен празник – първата за годината и първа за малките хора в България.
Двамата са на крилете на любовта, а хубавите новини не спират до тук. След сватбата двамата са зарадвани от председателя на асоциацията на малките хора Светльо Чернев. Той им предлага да работят и живеят в новия прясно ремонтиран център на малките хора в София.

Така за няколко дни Севджан и Месут се женят, преместват се в София и започват нов живот.

Двамата не са забравили Родопите и при всеки удобен случай се връщат към планината. Вечер след работа пък често могат да бъдат видени из софийските улици, които обикалят пеша. Влюбените споделят още, че често ги спират в София и ги питат дали са семейство.

„На няколко пъти, докато се разхождаме в София, ни спират хора и ни питат дали сме семейство. След като им отговорим положително, ни казват: „Браво! Поздравления! Изглеждате чудесно! Бъдете живи и здрави!”, казва Севджан.

Тя не крие, че често им се случва да чуят и лоши приказки зад гърба си.

„Непознати хора понякога говорят зад гърба ни. Чуваме и „Виж ги, защо я е избрал, тя е малка”. Тогава той се обръща и казва” Не е важно колко си висок. Важно е каква душа имаш. Нали аз живея с нея. Аз си я обичам и то много. Вас какво ви интересува?”, Тогава поставени на място, те си тръгват”, споделя Севджан.

Двойката си пожелава поне две деца и споделят, че имат много общо помежду си. И двамата обичат да готвят и редовно се изявяват в кухнята. Вечер пък се отдават на любимите си занимания – Месут чете книги, а Севджан гледа телевизия.

Пожелаваме им много обич и разбирателство.

Източник: Хотарена

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар