Home » Lifestory » Васко Кръпката: Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите
Васко Кръпката: Не ме кефят президентът триото Нинова

Васко Кръпката: Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите

Сподели новината

Разочарован съм от мрънкофоните в България. Това заяви в интервю за „Стандарт“ рокаджията на прехода Васко Кръпката.

Разочарован съм от някои хора, които позволиха ченгетата да им определят настроението и да ги докарат до там, да мрънкат и да се тюхкат по цял ден, каза Васил Георгиев. Той заяви, че подкрепя протеста, но избирателно.

Положително гледам на протеста по принцип, защото управляващите трябва да знаят, че имат коректив и не може да си развяват коня както си искат!

Младите хора, които искрено застават против мафията и изобщо народът срещу мафията подкрепям от сърце, каза още Кръпката и обясни, че именно за това е участвал в концерта, който наскоро беше организиран на Орлов мост от млади хора.

Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите и на онези зли сили, които ги създадоха в началото на 90-те, допълни още музикантът.

– Преди време изпяхте „Комунизмът си отива“. Как мислите сега, отишъл ли си е и има ли варианти да се завърне?

– През последните 31 години имам 18 албума, 2 песни в учебниците по пеене, 5 песни в библиотеката на Конгреса на САЩ… а вие все за тази песен ме питате… Комунизмът си отиде, но предпоставките за неговото завръщане са налице!!! Това, обаче няма как да стане докато сме в ЕС и НАТО.

– От кои от някогашните си герои, за които пяхте на Орлов мост, се разочаровахте, и на кои вярвате още?

– Пял съм по митингите, не за хората на политическата сцена, а за хората на улицата. Песните стоят много по-високо от политиката.

Това, което са направили Beatles и Rolling Stones с музика няма конкуренция от нито една политика! Никога не съм се очаровал от политически фигури, въпреки че не може да се отрече, че сините отвориха пътя на България обратно в Европа, но основното ми очарование по митингите бяха хората, които си жертваха всичко, в името на това нашата обрулена от комунизма татковина, да заеме мястото си обратно в Европа, където е била преди съветския ботуш да ни нагази.

Да, разочарован съм от някои хора, които позволиха ченгетата да им определят настроението и да ги докарат до там, да мрънкат и да се тюхкат по цял ден. Мрънкофоните са ми разочарованието!

– Как гледате на протеста, какво ще се промени и какво няма?

– Положително гледам на протеста по принцип, защото управляващите трябва да знаят, че имат коректив и не може да си развяват коня както си искат!

Младите хора, които искрено застават против мафията и изобщо народът срещу мафията подкрепям от сърце и за това участвах на концерта наскоро, който беше организиран от млади, необвързани с никого хора, за чистата идея срещу несправедливостта в наше време. Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите и на онези зли сили, които ги създадоха в началото на 90-те. За това избирателно подкрепям протеста.

Накратко казано подкрепям протеста, но без БКП и техните производни!!!

– Как се отрази извънредното положение на българските музиканти? Много актьори споменават, че бедстват, важи ли същото за музикалното съсловие?

– Ами зле се отрази. Целият ни бранш, концерти, фестивали, зали, клубове и т.н. спряха работа и за нас няма хляб, но аз не бих се жалвал, защото съм живял в по-голяма изолация и липса на участия. Засега се справяме и посвирваме от време на време на 50% и си карам мотора с усмивка до уши, напук на боксуса! Вярвам, че и това ще преживеем.

– Как мина фестивалът „Цвете за Гошо“? И какво, според Вас, би написал Георги Минчев за ставащото днес?

– Фестивалът мина прекрасно, направихме го, спазвайки мерките, имаше пропускателен режим и беше един от малкото фестивали, които се проведоха, въпреки пандемията.

С Гошо винаги сме били единомисленици и съмишленици и смятам, че ако беше тук щяхме да сме на едно мнение, както винаги е било и преди. Смятам, че би написал песни и би отговорил с музика на всичко, което се случва у нас и по широкия свят.

– Имате песен за настоящето. Бихте ли цитирали строфа?

– Имам 12 нови песни, а една от тях се казва „Нова история Бг“, но ако цитирам част от текста може да Ви уволнят. Може да я чуете в Ю Тюб.

– Вие имате и заведение. Как се отрази извънредното положение на ресторантьорите? До каква степен държавните помощи ще им помогнат?

– Да, отворихме музикален клуб преди 2 години и тъкмо потръгна, пандемията ни спря. Държавата помага с намаляване на наемите за началните месеци, но общо взето никак не стига помощта, но ние пък и не сме такива да чакаме и да се молим за помощ.

Оправяме се и разчитаме на хората да ни подкрепят и посещават страхотните музикални събития, които организираме. Клубът ни е уникално място и хората го оценяват.

– Преди време ми казахте в интервю, че ЕС няма да се разпадне. Вярвате ли още в бъдещето му.

– Смятам, че най-хубавото нещо, което се е случило след Втората Световна Война, е Обединена Европа.

Винаги съм се чувствал европеец и не се смятам за политически коментатор, за да давам прогнози, но вярвам в бъдещето на ЕС и се надявам българите никога да не забравят какво ни е завещал Апостола на свободата – да се съвкупляваме с Европейските народи!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар