Home » Lifestory » Цял живот със съпруга ми се блъскахме, за да си купим наш дом, но ето че ни предстои да прекараме старините си в старчески дом
Цял живот със съпруга ми се блъскахме за да си купим наш дом

Цял живот със съпруга ми се блъскахме, за да си купим наш дом, но ето че ни предстои да прекараме старините си в старчески дом

Сподели новината

Много често децата забравят обещанията, които дават на родителите си. Когато дъщеря ми Вяра беше малка казваше, че щом порасне ще се грижи за мен и баща си.

Мечтаеше да ни подари голяма къща, където ще можем спокойно да прекараме старините си, а лятото да ни води на почивка. Думите са едно, а обещанията – друго. Днес дъщеря ми е възрастна жена и непрекъснато ни укорява, че сме й задължени. Тя ни е едничка и някой ден ще получи всичко, което имаме, но всяко нещо с времето си.

За съжаление Вяра не иска да чака и вече прави планове как да се докопа до наследството, докато сме още живи. Дъщеря ми вярва, че щом сме й родители, сме длъжни да й осигурим пари или поне апартамент.

Наскоро започна да тормози и баба си, манипулирайки я да й завещае жилището си след смъртта си. Вяра мисли, че по право наследството й принадлежи, само защото някога е помагала на старицата да засади градината си с картофи. Баба й не можа да откаже и направи завещание в нейна полза.

Но дори и това не й стига и сега се опитва да вземе и нашия дом. Преди известно време със съпруга ми си купихме къща и от глупост оформихме нотариалния акт на името на Вяра. Неотдавна дъщеря ми ни предупреди, че е пуснала имота за продажба, а мен и баща си ще изпрати в старчески дом. Оттогава не съм спряла да плача.

Цял живот се блъскаме по квартири, заделяли сме от залъка си, и вместо да си отдъхнем, ще прекараме старините си в дом. Това ли заслужаваме?

Източник: lichna-drama

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар