Home » Lifestory » Търновка дари косата си заради обет пред Бог за дълго чакана рожба
Търновка дари косата си заради обет пред Бог за дълго чакана рожба

Търновка дари косата си заради обет пред Бог за дълго чакана рожба

Сподели новината

Недялка Цокова се раздели с 30-сантиментрови кичури за направата на дълга перука за онкоболна жена

37-ГОДИШНАТА НЕДЯЛКА ЦОКОВА ИЗПЪЛНИ ОБЕТ ПРЕД БОГ, ЧЕ ЩЕ ДАРИ КОСАТА СИ, АКО СТАНЕ МАЙКА. Жената отразя 30-сантиментра от кичурите си, за да бъде направена дълга перука за непозната онкоболна. Благодетелката разказа, че повече от десетилетие с мъжа й се борили да имат дете и когато чудото се случило, дошъл моментът да предаде тази положителна енергия на друга нуждаеща се от надежда жена.

„Винаги съм имала дълга коса и това е нещото в мен, което най-много харесвам. Осъзнах, че трябва да дам нещо, което обичам, за да имам онова, за което мечтая и ще обожавам до края на живота си. Бях сигурна, че един ден ще зачена, затова не съм третирала косата си, не съм я боядисвала и горила с преса. Исках да е красива и да радва новата си притежателка“, заяви Недялка.

Недялка ЦоковаПреди 6 месеца тя ражда своя син Веселин, който идва на бял свят след ин витро, разбра Скандални. Процедурата е финансирана от Общинската програма за асистирана репродукция и Фондация „Искам бебе”. Щастието им се усмихва след неуспешни интервенции.

„Веселин е кръстен на д-р Веселин Пенков , който беше до нас през целия труден път за сбъдване на мечтата ни. Той ни мотивираше с думите: „Няма неуспели двойки, има отказали се“. Всички усилия си заслужават“, категорична е 37-годишната жена.

Първоначално идеята й била да си отреже косата, когато бебето стане на 40 дни, но към онзи момент кичурите не били достатъчни за дълга перука. На 21 септември посетила фризьорката си Мирослава Петкова и тя й оформила къса прическа.

„НЕ МОГА ДА СВИКНА ОЩЕ С КЪСАТА КОСА, НО СЕ ЧУВСТВАМ УДОВЛЕТВОРЕНА, ЧЕ ИЗПЪЛНИХ ОБЕТА СИ. Планирам след време отново да направя същото“, увери Недялка.

Недялка Цокова дари косата сиИНИЦИАТИВАТА ЗА ДАРЯВАНЕ НА КОСА ДАТИРА ОТ 6 ГОДИНИ ПОД НАДСЛОВ„НАДЕЖДАТА Е КРАСИВА”. Тя се организира от популярния коафьор Стенли от Казанлък, на когото му хрумнало да се захване с тази мисия, вдъхновен от негова клиентка, преборила коварната болест.

Кампанията се продължава и от Вили Боршукова, която е основател на асоциация „Промени живота си сега”, след като минава през ада на рака. Тогава осъзнава колко важно е да не се пренебрегват редовните прегледи, чрез които заболяването може да бъде открито навреме. В акцията се приемат и детски коси за направата на перуки за малчугани.

Галина ГЕОРГИЕВА / Борба

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар