Home » Рецепти » Цялата тайна е в маринатата: Рецепта за най-сочните празнични ребра от читателка
Цялата тайна е в маринатата: Рецепта за най-сочните празнични ребра от читателка

Цялата тайна е в маринатата: Рецепта за най-сочните празнични ребра от читателка

Сподели новината

Здравейте, скъпи приятели и скъпи домакини. Днес от Скандални ще ви представим една рецепта за приготвяне на най-сочните ребърца. Цялата тайна е в маринатата и начина на печене.

Вярваме, че ще ви хареса и ще заеме важно място на празничната ви трапеза. И че ще ги хапнете с удоволствие, в това съм сигурна – Валентина. Ето и нейната рецепта за най-сочните мариновани ребра :
Най-сочните печени ребърца

Продукти:

Свински ребра с месо, коремна част (моето парче тежи 3,5 кг)

За първата марината:

10 скилидки чесън
3-4 чаени лъжички готварска сол
черен пипер
розмарин
50 мл олио

За втората марината:

150 г гъст доматен сос
1 супена лъжица олио
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица балсамов оцет
черен пипер

Приготвяне:

Отцедете излишната вода от месото, като го попиете с хартиена, кухненска кърпа, която ще абсорбира влагата.

ребра подготовка

Отстранете вените и излишната мазнина от парчето. С остър нож направете разрези между ребрата, за да се реже лесно по-късно, но и да се поемат по-добре подправките.

свински ребра марината

Пригответе първата марината: в хаванче смесете чесъна, солта, черния пипер и малко розмарин, добавете малко олио и направете хубава паста. Намажете хубаво месото с тази смес от чесън и подправки отгоре и отвътре на разрезите.

ребра нарези

След като намажете месото от двете страни, с остър нож нарежете ребрата и ги отделете от месото, след което го подправете със същата марината отвътре. така цялото месо ще абсорбира чудните аромати.

ребра нарязване

ребра мариноване

Така приготвеното месо е готово за опаковане. Увийте го в прозрачно фолио за печене (може плик за печене), а след това го увийте в алуминиево фолио и го оставете в хладилник за поне 5-6 часа, като най-добре ще е да пренощува.

мариновани ребърца

Когато става въпрос за приготвяне на такова празнично месо, няма да бързате, ако искате да се получи перфектно. След като месото престои, може да се постави в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час и 30 минути.

печени ребра

След това пригответе втората марината: в купа сложете 150 г гъст доматен сос (или сос), 1 супена лъжица олио, 2 супени лъжици соев сос, една супена лъжица оцет балсамико и черен пипер на вкус. Извадете ребрата от фолиото и внимателно ги намажете с втората марината.

мариновани ребра на фурна
Върнете го във фурната по следния начин: намажете от едната страна и печете 20-25 минути, след което го обърнете и печете още 20-25 минути, през цялото време на 180 градуса.

Когато сложите месото в тавата да се пече (с втората марината), най-добре е да покриете тавата с хартия или да сложите малко вода, за да не ви загори.

вкусни печени ребра

Да ви е сладко!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар