Home » Lifestory » Те сложиха бебето ѝ в найлоново пликче – историята, която покърти света!
Те сложиха бебето ѝ в найлоново пликче - историята която покърти света!

Те сложиха бебето ѝ в найлоново пликче – историята, която покърти света!

Сподели новината

Да станеш майка е най-голямото щастие на света! За някои бременността протича по-леко, а за други е огромно изпитание. 

Недоносено момиченце от Великобритания, което прекара първите няколко седмици от живота си в полиетиленов плик за сандвичи, наскоро навърши три годинки. А разликата в начина, по който е изглеждало между „тогава“ и „сега“, е повече от потресаващ.

37-годишната британка Шарън Грант е трябвало да роди през август.

Три месеца преди термина обаче лекарите й съобщили, че се налага да роди по-рано. При последния преглед с ултразвук било установено, че плодът е спрял да расте в утробата в 20-ата седмица.

Малката Пикси Грифит-Грант се появява на бял свят в 28-ата гестационна седмица от бременността с цезарово сечение, защото лекарите се опасявали, че бебето няма да преживее нормално раждане.

„Те мислеха, че няма да могат да я намерят в тялото ми и ще трябва да направят две операции, но за щастие успяха само с една“, спомня си майка й Шарън.

Пикси била толкова мъничка, че с лекота се побирала в пакет с обем по-малък от 0,5 литра. Лекарите веднага предупредили майката, че рожбата й може да не живее повече от час.

Малката Пикси е настанена в реанимация. Състоянието се следяло денонощно, за да бъде осигурена необходимата за крехкото й телце температура. За да не губи тялото й топлина, лекарите решили да я поставят в полиетиленов плик.

„Когато се роди, й сложиха малка шапчица и я сложиха направо в плика, за да поддържат температурата на тялото й”, спомня си майка й Шарън.

„След това я закараха в реанимация”, добавя жената.

Защо точно в пакет за сандвич? Може би в този момент той е бил първото нещо, с което са разполагали в операционната зала.

Първите седмици от живота на Пикси били най-тежките. Лекарите непрекъснато следели за жизнените й показатели, проверявали теглото й. Момиченцето обаче качило едва 20 грама за осем седмици.

Какво е преживяла майка й през това време, е много трудно да си представим.

„Удивително е, че изобщо оцеля моето момиченце. Това е истинско чудо!”, споделя Шарън.

Едва когато навършила два месеца, малката започнала да укрепва и да качва килограми. На пет месеца вече тежала 3,5 кг. – колкото едно новородено.

Три години по-късно Пикси е здраво момиченце с очарователна усмивка и палави къдрици. Помествайки щастлив пост в мрежата за третия рожден ден на детето си, Шарън не крие гордостта от прогреса, който е отбелязало малкото й момиченце.

„Днес моята прекрасна принцеса навършва 3 годинки! Благодаря на всички мои прекрасни приятели и близки за подаръците и подкрепата. Обичам ви всички и ви чакам на празника!”, пише щастливата Шарън.

Моля споделете тази история с хубав край!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 3.5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар