Home » Рецепти » Най-лесният десерт със сини сливи, който правя всяка зима докато гледам снега навън
Най-лесният десерт със сини сливи който правя всяка зима докато гледам снега навън

Най-лесният десерт със сини сливи, който правя всяка зима докато гледам снега навън

Сподели новината

Пълнени сини сливи със заквасена сметана е невероятно вкусен и прост десерт, чийто вкус мнозина помнят от детството.

Трябва да се отбележи, че такъв деликатес сега е много актуален. В крайна сметка той е добър, защото готвенето му отнема минимално време. И за всяка домакиня, която вече има много работа, това е много ценно. В крайна сметка приготвянето на такъв деликатес за празнична трапеза или домашно пиене на чай е доста бърз и трудоемък процес.

Ето защо сините сливи, пълнени с орехи под въздушен крем от заквасена сметана, често бяха коронното ястие на трапезата. Редакторите ни решиха да припомнят тази рецепта. Тъй като той сега ще ви бъде полезен по време на всеки празник.

Съставки

Сини сливи 300 гр
Орехи 100 гр
Сметана 300 мл
Сварено кондензирано мляко 2 супени лъжици
Ванилова захар 2 ч.л
Вода 200 мл

Приготвяне:

Първо трябва да измиете сините сливи в студена преварена вода. След това трябва да се подсуши с хартиена кърпа. Ако сините сливи са с костилка, първо ги напълнете с вряла вода. Това трябва да се направи, за да може лесно да се отдели костилката


След това трябва да разбиете заквасена сметана (20-25% мазнини) с варено кондензирано мляко и ванилова захар до гладкост.


Можете да започнете да пълнете сини сливи. Първо трябва да направите разрез. Сложете в него половин орех. След тази малка манипулация трябва да се опитате да свържете ръбовете, образувани след разрязването на сините сливи.


След това можете да разпределите сушените сини сливи с ядки в чиния. След това трябва да се намазва обилно със заквасена сметана, разбита с кондензирано мляко и ванилова захар. Отново разстиламе сините сливи. И след това още един крем.

Най-добре е да украсите десерта с настърган шоколад, който може идеално да допълни картината. Надяваме се да ви хареса тази комбинация от вкусове.

Всъщност в класическата рецепта заквасената сметана се смесва със захар, а в нашия случай с кондензирано мляко. Можете да добавите и сушени плодове към това ястие, ако желаете. Тогава десертът ще се окаже още по- питателен и богат на вкус.

Кажете ни в коментарите, като дете, колко често сте виждали това сладко ястие на празничната трапеза? И не забравяйте да споделите имената на любимите си десерти от детството.

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар