Home » Рецепти » Торта за ОТСЛАБВАНЕ: 3 съставки, без захар, става за 5 минути! Сбъднатата женска мечта:
Торта за ОТСЛАБВАНЕ: 3 съставки без захар става за 5 минути! Сбъднатата женска мечта:

Торта за ОТСЛАБВАНЕ: 3 съставки, без захар, става за 5 минути! Сбъднатата женска мечта:

Сподели новината

Всички, които се грижат за здравето и фигурата си, както и всички вегани, трябва да запишат рецептата за тази диетична торта, защото е наистина страхотна. 

Съдържа само пресни, сурови съставки, не съдържа захар, приготвя се бързо и много лесно, буквално за 5 минути, и може да се използва във всяка диета. Ето какво ви трябва за тази здравословна сурова торта:

сурова торта

Здравословна торта за отслабване

Продукти:

3 обелени банана + 1 банан за пълнежа + 1 банан за украса

30 г качествено био какао + 1 супена лъжица за украса, а който желае може да смеси с малко цейлонска канела (1 ч.л.)

300 г овесени ядки ( най-добре е да са пълнозърнести)

за украса може натрошени орехи/лешници/бадеми

Приготвяне: 

В блендер сложете три обелени банана, начупени на по-малки парчета, добавете 30 г какао на прах и една чаена лъжичка канела (ако желаете, по избор), след което разбийте добре до получаване на гладко бананово пюре.

банани в блендер

Добавете получената смес от банани и какао към 300 г овесени ядки. Разбъркайте с лъжица или шпатула до пълно смесване на съставките и равномерно разпределение, след което разделете сместа на две равни части.

овесени ядки с шоколад

Покрийте малка форма за торта с хартия за печене отдолу и отстрани, след което изсипете едната половина от сместа, разпределете я равномерно и притиснете малко, за да се получи „кората“, тоест основата на сладкиша.

здравословна торта

Вземете голям банан и го нарежете на филийки с дебелина 2-3 мм. Подредете ги върху основата на овесени ядки и покрийте цялата повърхност. Отгоре разпределете втората част от сместа.

здравословна торта с банани

Разпределете равномерно, натиснете с лъжица / шпатула и изравнете повърхността. Покрийте отгоре с прозрачно стреч фолио и оставете тортата в хладилник за 3 часа, за да се охлади хубаво и стегне.

торта с овесени ядки

торта за отслабване

ЗА ДЕКОРАЦИЯ/ глазура: Сложете обелен и нарязан банан в блендер, добавете пълна лъжица био какао, след което разбийте до получаване на приятен гладък шоколадов крем. Намажете с него сладкиша, намажете го отгоре, след което поръсете с натрошени орехи или лешници.

бананов крем

бананова торта

Да ви е сладко!

диетична веганска торта

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 4]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар