Home » Рецепти » Така се прави перфектната ВАРЕНА ЗАСТРОЙКА за супа – най-безопасна е и с нея става най-вкусната и плътна супичка:
Така се прави перфектната ВАРЕНА ЗАСТРОЙКА за супа - най-безопасна е и с нея става най-вкусната и плътна супичка:

Така се прави перфектната ВАРЕНА ЗАСТРОЙКА за супа – най-безопасна е и с нея става най-вкусната и плътна супичка:

Сподели новината

Повечето супи, които традиционно приготвяме за семействата си, изискват да бъдат „застроени“ към края на готвенето – т.е. към тях да се добави смес от яйце, мляко и малко брашно (в повечето случаи), за да бъдат изцяло завършени като вкус и консистенция.

Както при всяко едно ястие, така и при застройките си има тънкости и специфики, които е добре да знаем, ако искаме да блеснем сред останалите.

Днес ще ви споделим как се приготвя варена застройка. Тя е най-безопасна и именно затова присъства в супите в детските градини и училищни столове.

Как да си направим перфектната варена застройка?

застройка с мляко

Пригответе си подходящ съд. В него трябва да разбиете едно яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Получената смес се загрява на котлона, като през цялото време не преставате да бъркате енергично, така че да не загори.

Когато сместа започне да се сгъстява, смесете я с малко от бульона на супата, която приготвяте. Продължете да варите за няколко минути и след това добавете към тенджерата при супата.

варена застройка

Супата може да се съхранява ден или два. Не е желателно да я държите в хладилник за повече време. Така се приготвя перфектната застройка, която придава съвършена плътност на любимата ви супа!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар