Home » Рецепти » Еклери-Принцеси, които винаги се получават: първо те примамват с външния си вид, а после те спечелват с вкуса си!
Еклери-Принцеси които винаги се получават: първо те примамват с външния си вид а после те спечелват с вкуса си!

Еклери-Принцеси, които винаги се получават: първо те примамват с външния си вид, а после те спечелват с вкуса си!

Сподели новината

За мнозина еклерите са готварска трагедия, защото не успяват да ги приготвят от първия, втория или дори третия път.

Най-честата причина за това е, че са нетърпеливи и отварят фурната, докато еклерите се пекат, а съотношението на съставките в тестото също е много важно.

Така че опитайте тази рецепта за перфектните еклери с точните количества на продуктите и ще успеете от първия път, гарантирано. Ето как да си приготвите тези вкусни Еклери-Принцеси, които винаги се получават:

Продукти:

200 мл вода
100 мл олио
1 супена лъжица захар
1 щипка сол
150 г бяло брашно
4 яйца

За крема:

700 мл прясно мляко
2 пак. ванилова захар
5 жълтъка
8 супени лъжици захар
2 супени лъжици нишесте
2 пак. ванилов пудинг
20 г масло
200 мл сладкарска сметана

Освен това:

200 мл сладкарска сметана за декорация

еклери принцеси

Приготвяне:

Оставете да заври водата с олиото, захарта и щипка сол. Когато заври, свалете от котлона и добавете наведнъж брашното. Разбъркайте, за да се смесят водата и брашното.

Върнете на котлона и бъркайте около 2 минути на среден огън, докато сместа започне да се отделя от стените на съда и да се оформя на топка.

Оставете получената смес да изстине. Пригответе крема веднага, за да изстине, докато ви потрябва. Разбийте жълтъците и захарта. Към разбитите жълтъци добавете 100 мл мляко, нишестето и пудинга. Разбъркайте всичко добре.

Оставете да заври 600 мл мляко с ваниловата захар.

Добавете приготвената смес от жълтъци и пудинг към врящото мляко, намалете температурата и бъркайте до получаване на фина гладка смес.

Отстранете от котлона и в горещия крем добавете маслото и разбъркайте, за да се разтопи и се поеме от него. Покрийте с найлоново фолио в контакт, за да предотвратите образуването на коричка и оставете да изстине.

Докато кремът се охлажда, пригответе еклерите.

Към охладената брашнена смес добавете едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане.

Ако след 4 добавени яйца сместа ви се стори рядка, не добавяйте повече яйца, по-добре е сместа да е по-гъста, за да не се разлива при изстискване със шприц.

Сложете получената смес в сладкарски пош с накрайник звезда. Покрийте тавата с хартия за печене, като предварително може да я намажете малко, за да залепнат еклерите върху хартията.

Изскискайте от сместа еклери във форма по желание върху хартията. Оставете разстояние между еклерите, защото ще се надуят при печенето.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 35 минути, докато добият приятен златист цвят.

НЕ ОТВАРЯЙТЕ ФУРНАТА ПРЕЗ ПЪРВИТЕ 30 МИНУТИ!

Оставете готовите еклери да изстинат. Разрежете охладените еклери, но не в средата, а точно над нея, малко повече към върха. Оставете „капачето“ на разрязания еклер точно до него, за да знаете после как да ги сглобите.

Докато еклерите се пекат, междувременно кремът трябва да е изстинал, така че е време да го довършите.

Разбийте 200 мл сладка сметана и постепенно добавете към охладения пудинг. Разбъркайте добре с шпатула. Напълнете поша с крем и напълнете с него еклерите. Разбийте 200 мл сметана и нанесете като украса отгоре.

Накрая сложете „шапките“.

Поръсете с пудра захар, а по желание може и с разтопен шоколад.

домашни еклери

Да ви е сладко!

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар