Home » Lifestory » Момичето от локума погреба мъжа си в немотия
Момичето от локума погреба мъжа си в немотия

Момичето от локума погреба мъжа си в немотия

Сподели новината

Познатата на поколения българи девойка от кутията с локум живее в немотия, разбра Скандални. Цонка Димитрова от Каравелово, станала известна със снимката си като млада розоберачка, наскоро понесла пореден тежък удар от съдбата и погребала мъжа си, който бе нейна единствена подкрепа.

Димитър си отишъл след тежко боледуване, а Цонка едва събрала пари, за да го изпрати достойно в последния му път. Той се поболял след зловещия пожар, който преди три години изпепели до основи дома им в Каравелово, а сред опустошителните пламъци оцеляха само икона на св. Богородица с Младенеца и оригиналната снимка на розоберачката Цонка, използвана дълги години като реклама на кутиите с локум.

„Сега аз съм сам-самичка, защото децата и внуците ми до един са в Англия, където ги прокудиха нашите родни управляващи“, жалва се възрастната жена, която след повече от 40 години стаж днес е с минимална пенсия.

Момичето от локума живее бедно„Като платя лекарствата, водата, тока, телевизията и телефона и ми остават по-малко от 100 лв. от пенсия до пенсия. Така че реално аз живея с 2-3 лв. на ден. Кажете ми това живот ли е? Моля се само да съм здрава и да не се залежавам, че няма да има кой да ме гледа, децата ми са прекалено далеч, а и аз не искам да им бъда в тежест“, споделя Цонка.

Това, което все още я крепи в живота, е любовта не само на близките, а и на съвсем непознати хора, които специално идвали до Каравелово да се запознаят с нея. Обаждали ѝ се редовно по телефона, за да я чуват как e дори млади семейства от другия край на България, предлагали ѝ даже помощ.

Цонка Димитрова от КаравеловоЦонка обаче не иска нищо от никого, особено след като не можа да спечели делото срещу завода, използвал лика ѝ толкова години за реклама напълно безвъзмездно.

Преди време пенсионерката сподели, че няколко пъти се е опитала да убеди фирмата производител да ѝ заплати някаква сума заради това, че в продължение на много години снимката ѝ е била ползвана с рекламни цели. След като завежда съдебно дело, магистратите отхвърлят иска на розоберачката като недоказан и неоснователен. Пред съда от захарната компания заявили, че жената, чието изображение е на снимката, не е на Цонка и поради това те не ѝ дължат нищо.

В действителност малко след като жената започва упорито да търси законните си права, от компанията правят хитър трик, като по компютърен начин променят и замъгляват снимката. За капак накрая се наложило възрастната жена да плати и разноските, направени от фирмата по делото.

Момичето от локума погреба мъжа си в немотия „Като разбрах, че не само губя делото, но и че ще трябва да плащам, се разболях и разбих нервите си. Изкараха ме едва ли не, че съм някаква изнудвачка“, казва през сълзи Цонка, която в Каравелово обичат и уважават и дори тогава събират подписка в нейна подкрепа, но даже тя не убеждава съдебните власти да отсъдят в нейна полза.

Източник: Драми

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар