Home » Lifestory » Теодора Духовникова: „Тази нощ сънувах атомната бомба. Беше едно от най-красивите неща, които съм виждала някога изобщо“
Теодора Духовникова: "Тази нощ сънувах атомната бомба. Беше едно от най-красивите неща които съм виждала някога изобщо"

Теодора Духовникова: „Тази нощ сънувах атомната бомба. Беше едно от най-красивите неща, които съм виждала някога изобщо“

Сподели новината

Краят на човечеството или поне на голяма част от него никога не е било толкова вероятно, колкото в момента.

Държавите разполагат с ядрени оръжия способни да унищожат планетата и всичко на нея няколко пъти.

Мрачно видение, което я е споходило в съня, сподели с почитателите и приятелите си актрисата Теодора Духовникова. Звездата от „Дяволското гърло“, позната с още много дълбоки драматични образи на сцената и на екрана, разказа за това как изглежда апокалипсиса, предизвикан от ядрено оръжие. В съня ѝ унищожението на света от атомна бомба е впечатляващо и някак мрачно красиво. Впечатляващо е, колко добре борави с думите Теодора Духовникова.

Ето целият текст, в който актрисата споделя фантастичната картина на унищожението на света.

„Тази нощ сънувах атомната бомба.

Беше едно от най-красивите неща, които съм виждала някога изобщо, беше нощ и гледах нагоре, първо си помислих, че виждам падаща звезда и си пожелах да няма война, но после осъзнах, че не е една, а хиляди, милиони, милиарди падащи звезди, нанизани като гирлянди в някакво студено, диамантено сияние, като бижута, които не падаха към нас, а се стичаха разтопени по небето, по целия му овал и после го разкъсаха.

Беше толкова тихо. Въздухът беше чист, казах си „е, какво, поне не мирише на нищо“. После всичко се изпълни с прах, лек, но лепкав.

Не се изплаших, защото как да се изплашиш от красотата. Толкова космическа и ултимативна. Само времето спря, защото всичко стана относително и време вече не ни беше нужно…“

Приятели и последователи на Теодора Духовникова коментират написаното със съчувствие, но и с интерес за корените на видението. Някои оприличават картината на част от апокалиптичен филм. Актрисата обаче дава друго обяснение за произхода на съня ѝ. Тя признава, че просто е много уплашена заради заплахите на Русия за използване на ядрено оръжие:

„Ужасно ме е страх тия дни, неистово ме е страх и мисля само за това, но тази сутрин …след този сън някак, не знам как, но съм някак … не знам как да го кажа…. и май не искам“. Това написа в коментар Духовникова.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 0 Average: 0]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар