Home » Свят » Навалица в Миялица! Всички идват за врачката Марина. Новата Ванга ли е?
Навалица в Миялица! Всички идват за врачката Марина

Навалица в Миялица! Всички идват за врачката Марина. Новата Ванга ли е?

Загадъчна сръбска пророчица от години събира пред къщата си изпаднали в беда хора от Балканите, изгубили друга надежда за здраве и благополучие, разбра Скандални.

Коронавирусът, кризата и неизвестностите пред бъдещето обаче докараха безкрайни колони от автомобили пред селото, в което тя врачува, а стотици палатки са разпънати около родната й къща в Миялица.

Сръбският вестник „Република“ излезе на първа страница с огромно заглавие и репортаж какво се случва около ясновидката, някои от които наричат новата Ванга.

В селото в южната част на Сърбия, пред къщата на известна Марина, има редици коли от цяла Сърбия, но и от чужбина. Хората идват най-вече заради болести, защото твърдят, че Марина има страхотна биоенергия и е ясновидка.

Стотиците дошли твърдят, че им е помагала със стерилитет, че е предсказвала красиви и тъжни моменти. Настойчивите хора чакат от две до три нощи. Безкрайните колони от автомобили стоят на входа на село Миялица, в което живеят 190 човека и е недалеч от Лесковац. Хората спят през нощта пред къщата на тази загадъчна жена в очакване на сесията си.

За Марина се знае много малко, освен че тя е жена на четиридесет и че тя „е открила своите свръхестествени сили преди 15 години“. Тези, които са били с нея, казват, че веднага поставя диагноза и след това лекува за кратък период от време.

Условието й да ги приеме е да спят една нощ пред дома й, но много нощуват три или четири нощи.

Всяка сутрин една от помощниците й излиза и раздава номера на хората, като в банка. След това, според графика, хората влизат в къщата на Марина за сесия. Там тя ги приема в стая, пълна с икони – разказват местните жители на Миялица, които самите дълбоко вярват, че тя има лечебни сили, защото ги е излекувала от различни болести.

Марина първо лекува с биоенергия, а после предписва терапия. Няма тарифа, всеки плаща, колкото може.

Българите я смятат за новата Ванга. Идват болни също така от Македония, от Черна гора, от Босна, от цяла Сърбия… Тя лекува и тези, които не идват лично, достатъчно е да се покаже снимка.

„Тази жена не е магьосница, а истинска лечителка. Когато дойдеш при нея, все едно си дошъл при психолог. Освобождава от страха, дава надежда. Познавам жени, които са били безплодни и след сеанса са родили две деца“, казва българин, чакащ на опашката и цитиран от сръбското издание.

Той твърди, че тя вдигнала на крак много отписани хора.

„Скромна жена е, не иска много да се знае за нея“, обяснява друг българин, които е сред тълпата, чакаща в Миялица.

Славата на Марина се носи в Сърбия и Балканите от години. Сръбските медии с охота разпространяват всяка дума, казана от нея. Твърдят, че сред най-честите й клиенти са Лепа Брена, Цеца Величкович и много политици.

Дали е новата Ванга, кой знае? Марина обаче иска да я приемат като такава. Всеки влиза при нея с бучка захар, с която е преспал. Именно по сладките кристали едно време гадаеше и великата Ванга. Самата Марина разказва пред медиите, че за метода е научила от пророчицата на Рупите, която посетила няколко пъти по личен проблем. Така двете се сприятелили. За последно се видели преди смъртта на известната българска гадателка. Тогава тя ѝ споделила, че си отива при „своите“, без да уточнява какво има предвид. Заръчала ѝ да не плаче, защото щяла да бъде по-жива от живите.

„Ти ке ме наследиш“ – казала ѝ Ванга. Или поне така твърди сръбската гадателка.

Източник: Стандарт

Коментирай чрез Фейсбук

Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

About clslavchev

Твоят коментар