Home » Свят » Невиждан лукс: Това е най-скъпото имение за всички времена в САЩ
Невиждан лукс: Това е най-скъпото имение за всички времена в САЩ

Невиждан лукс: Това е най-скъпото имение за всички времена в САЩ

Сподели новината

В престижния район на Лос Анджелис откриха най-скъпата къща в САЩ – имението The One. Обектът е оценен на 500 милиона долара, което му позволява да се нарече най-скъпата къща в страната.

Вилата с площ 9300 квадратни метра се намира на върха на хълм с панорамна гледка към Лос Анджелис и Тихия океан. Къщата се състои от няколко секции и има 20 спални. Основната й площ е 460 квадратни метра. Първоначалният проект предвиждал една от стените в къщата да бъде заменена с аквариум с медузи, но след това тази идея била изоставена.

В околността има гараж за 30 автомобила, боулинг и четири басейна. Бъдещите собственици ще могат да забавляват себе си и гостите им в кино IMAX с 45 места и собствен нощен клуб. На територията около сградата ще бъде засадена изкуствена тревна площ от 20 хиляди квадратни фута (1850 квадратни метра). Това се дължи на приетия през 2018 г. закон за сушата, който регулира консумацията на вода на глава от населението.

Собственикът на къщата, филмовият продуцент Найл Найами, беше критикуван от експерти по недвижими имоти, които реагираха бурно на обявената от него цена за имението, намирайки я за твърде завишена. Найами контрира, че цената, която е назначил преди пет години, е оправдана. „Когато имате нещо толкова рядко като Мона Лиза например, можете да му поискате колкото искате“, каза създателят на проекта.

Найами твърди, че е намерил потенциални купувачи. Техните бъдещи съседи може да са актрисата Дженифър Анистън и бизнесменът Илон Мъск, които притежават недвижими имоти наблизо. Имението One ще струва почти четири пъти повече от цената на най-скъпото жилище, продавано някога в Съединените щати. Според Daily Mail това е къща в Хамптън (Ню Йорк), която е продадена през 2014 г. за 137 милиона долара./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 3.5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар