Home » Здраве » Хрянът и медът лекуват упоритата и суха кашлица
Хрянът и медът лекуват упоритата и суха кашлица

Хрянът и медът лекуват упоритата и суха кашлица

Сподели новината

Хрян при суха кашлица. Смесете с мед в съотношение 1:3

Хрян при суха кашлица, бронхит и настинка. Това е още един лек от времето на бабите ни.

Трябва да запишете това народно лекарство и да направите това естествено лекарство, докато хрянът е все още на пазара. Обърнете внимание на това изключително здравословно народно лекарство от хрян.

Поради своите антибиотични свойства, хрянът се използва в традиционната медицина от години за лечение на бронхит, синузит, кашлица и настинка.

Необходими съставки:

1 супена лъжица настърган хрян
3 супени лъжици мед

Приготвяне:

Една супена лъжица прясно настърган хрян се смесва с 3 супени лъжици мед. Това е съотношението, а вие си пригответе количеството според нуждите. Приемайте по една чаена лъжичка 5 пъти на ден. Можете да подобрите ефекта на сместа, като добавите чаена лъжичка накълцан чесън.

Чай при настинки и грип:

1 супена лъжица настърган хрян
250 мл вряла вода

Приготвяне:

Настържете хряна или го нарежете на ситно. Залейте супена лъжица хрян с чаша вряла вода и оставете покрито за 5 минути. Пийте 3-4 чаши чай на ден.

Сигурно сте чували, че в бъчвата с кисело зеле се слага малко хрян, за да не се развали зелето, защото не позволява на гъбичките и бактериите да се развиват.

За да предотвратите развитието на настинка, консумирайте ежедневно по 50 г настърган хрян, консервиран или пресен. Това е ефективно лечение, което не се препоръчва за тези, които страдат от стомашно или бъбречно заболяване.

Смесете настърган хрян с мед (съотношението е 1 супена лъжица хрян и 3 супени лъжици мед) и го използвайте при кашлица или симптоми на астма, но само когато телесната температура не е по-висока от 38 градуса.

Медът намалява пикантността на хряна и допринася за бързото унищожаване на патогенните микроорганизми. Достатъчно е да приемате по една чаена лъжичка от тази смес 5 пъти на ден. Ако искате да подобрите ефекта на това лекарство, добавете малко настърган лук или чесън и 5 супени лъжици вода, след това разбъркайте и консумирайте.

Консумирайте хрян при суха кашлица и бъдете здрави!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар