Home » Здраве » 2 ранни симптома на К-19, които всички пропускаме
2 ранни симптома на К-19 които всички пропускаме

2 ранни симптома на К-19, които всички пропускаме

Сподели новината

Лекарите предупреждават, че на ранен етап коронавирусът може да се прояви в два симптома, които е лесно да се пропуснат, като се приемат за много по-малко опасно неразположение.

Към днешна дата коронавирусната инфекция е потвърдена при почти 40 милиона души по света, като над милион от заразените са починали. Експертите казаха на Express за два ранни предупредителни признака на COVID-19: според тях появата на тези симптоми е лесно да се пропуснат – човек може да не осъзнае, че е изложен на риск, считайки ги за нещо по-малко опасно от коронавируса.

Тези ранни симптоми на коронавирус са главоболие и умора, казват експертите.

„Въпреки че„ класическите “симптоми са все още критични, важно е да се обърне внимание на необичайна умора или главоболие. Нашите данни показват, че често срещаните ранни симптоми са главоболие (проявяващо се в 82% от случаите) и умора (72%) – това е характерно за всички възрастови групи “, казаха лекарите.

2 ранни симптома на К-19Те препоръчват внимателно да наблюдавате състоянието на тялото си, когато се появят тези симптоми. Такива заболявания са характерни за много разстройства и заболявания – появата им може да означава както covid, така и други инфекции.

„Въпреки че главоболието и умората често се наблюдават при хора, заразили се с коронавирус, наличието само на един или само тези два симптома е малко вероятно да е показателно за COVID“, предупреждават изследователите.

Според тях умората може да бъде причинена от липса на сън, лоша диета с изобилие от кофеин и бездействие, липса на витамин D. Главоболието е честа последица от настинки, стрес, лоша стойка и недостатъчен прием на течности.

„Главоболието или умората ви могат да бъдат причинени от коронавируса, ако са придружени от един от характерните му симптоми, като висока температура, нова суха кашлица, рязка промяна на миризмата или вкуса“, ​​заявиха лекарите.

Източник: Здравето

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар