Home » Lifestory » Срам и позор! Бившият военен Тодор спи на пейка в студа, след като продал две жилища, за да купи апартамент на сина си
Бившия военен Тодор спи на пейка в студа след като продал две жилища за да купи апартамент на сина си

Срам и позор! Бившият военен Тодор спи на пейка в студа, след като продал две жилища, за да купи апартамент на сина си

Сподели новината

Човекът не иска да се моли на близките си за помощ, чака да му станат документите, за да получава пенсия.

Повече от месец кърджалиец спи на улицата, завит просто с едно одеяло. Безработният Тодор не иска подаяния, а само документите му за пенсия да станат готови и бившият военен да си намери една стая под наем, в която да живее…

1 часа през нощта. Аларма на търговски обект вдига сотаджии по сигнал към автогарата в Кърджали. Натъкват се обаче на зъзнещ мъж на над 50 години. „Беше умрял от студ. Спеше на пейка зад будка на автогарата. Плачеше. Казва се Тодор”, разказа пред 24Родопи охранителят в СОТ 161 Никола Стоев.

Историята на мъжа е потресаваща. Тодор продава къща на село и апартамент в Кърджали, за да помогне на сина си да закупи жилище във Варна. Съвсем скоро бившият военен остава без работа, не може да си позволи да плаща квартирата си, не желае и да се моли на близки и така… заживява на улицата.

Повече от месец домът му вечер е пейката на автогарата. Казва, че е там до 4 часа сутринта. Тогава пристигали първите автобуси от Турция и мъжът бягал от сочещите го с пръст и одумващи нищетата му пътници.

Денем пък е в близкия пенсионерски клуб. Тодор е и ел.техник и ако му се отвори работа да поправи някакъв уред, върши го за жълти стотинки.

„Служих на държавата си толкова дълго време, а сега чакам и се моля за пенсия. Как да кажа на сина си, че баща му спи по улиците? Не съм просяк и не искам подаяния”, чува от Тодор охранителят Никола Стоев.

„Имах в мен двадесет и няколко лева, които му дадох. Да отиде и се стопли някъде. Трябва да се обърне вниманието на институциите към този горд мъж. Иде зима, а този човек е навън в студа. Той може и да не иска помощ, но сме длъжни като хора да помогнем на изпадналите в нужда”, заяви Никола Стоев.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 8 Average: 4.9]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар