Home » Свят » Наши гастарбайтери в Германия: Или се ваксинираш, или оставаш без работа!
Наши гастарбайтери в Германия: Или се ваксинираш или оставаш без работа!

Наши гастарбайтери в Германия: Или се ваксинираш, или оставаш без работа!

Ваксинация срещу коронавирус или оставане без работа и препитание. Тази дилема е на дневен ред пред гастарбайтери от Родопите, работещи в сферата на здравеопазването в Германия.

По думите им поставянето на ваксини стартира съвсем скоро, а решението, което ще вземе Европейската комисия относно годността на произведените за Съюза ваксини, вече било ясно.

„Въведоха задължително условие за оставане на работа поставянето на ваксина. Харесвам това, което върша, колегите си, но ако не се ваксинирам, ще си загубя работата и доходите“, коментира Ергюн К пред 24rodopi.com.

Мъжът работи като санитар в болница в Германия. „Скоро без ваксинация не можем да работим абсолютно никаква работа, да пътуваме, да се движим по улиците дори“, смята родопчанинът.

Мненията относно ваксините пък са противоположни в цяла Европа. Още по-голям страх пък буди фактът, че компаниите производители няма да поемат отговорност при странични ефекти. Според Американската агенция по лекарствата такива биха могли да бъдат парализи и дори смърт.

Припомняме, че в България ваксините ще бъдат безплатни, но не и задължителни. Неясно е обаче дали някои държави няма да въведат изискване за влизане на тяхна територия да става само след ваксинация.

Източник: glas

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 2 Average: 4.5]

About Натали Славова

Твоят коментар