Home » Рецепти » Японският начин за пържене на пиле върху хартия за печене: не се плъзга, нямате нужда от мазнина и месото остава сочно!
Японският начин за пържене на пиле върху хартия за печене: не се плъзга нямате нужда от мазнина и месото остава сочно!

Японският начин за пържене на пиле върху хартия за печене: не се плъзга, нямате нужда от мазнина и месото остава сочно!

Сподели новината

За печене във фурната обикновено се използва хартия за печене, но този метод на готвене рядко се използва в тигана. Но ако използваме хартия за печене за пържене на пиле, тогава получаваме изцяло нов вкус. 

Японските готвачи обичат да готвят по подобен начин: хартията предотвратява насищането на пилето с олио и мазнини, предотвратява изгарянето му и в същото време запазва целия сок вътре в месото. Както виждате, има солидни плюсове на това пържено пиле в хартия.

В хартия се приготвя най-добрите пилешки гърди. Приготвянето не се различава от обичайното – нарежете и начукайте месото на тънко.

пилешки гърди

Следващата стъпка се прави по по-различен начин, отколкото ако просто пържим гърдите в тиган. Подправките и солта ще сложим не върху самото пиле, а върху хартията за печене. Намажете я леко със зехтин, поръсете с любимите подправки и оваляйте гърдите в подправките върху хартията.

пържено пиле в хартия

Сега остава да го изпържите. Загрейте тигана на среден огън и поставете пилешките гърди, заедно с хартията, върху сухата повърхност на тигана. Няма нужда да се страхувате от изгаряния, температурата на тигана не е достатъчна, за да започне да гори хартията.

пържено пиле в хартия за печене

Печете от двете страни по 3-5 минути, в зависимост от дебелината на гърдите, след което сервирайте.

Да ви е сладко!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар