Home » Рецепти » Бърз сладкиш с орехи без кантар и теглилки – сипваш всичко в чаша, печеш и става супер сочнотия и вкусотия!
Бърз сладкиш с орехи без кантар и теглилки - сипваш всичко в чаша печеш и става супер сочнотия и вкусотия!

Бърз сладкиш с орехи без кантар и теглилки – сипваш всичко в чаша, печеш и става супер сочнотия и вкусотия!

Сподели новината

За всички любители на сиропираните сладкиши имаме бърза и много проста рецепта, с която можете да приготвите сочен и вкусен орехов сладкиш, който се топи в устата.

Можете да го приготвите за празник, както са го приготвяли нашите баби, но можете да му се насладите по всяко време, защото става бързо и лесно. Най-хубавата част е, че не ви трябва кухненска везна или мерителна лъжичка – всичко се мери в обикновена чаша! Ето какво ви трябва:

Сочен и бърз орехов сладкиш

Продукти:

4 яйца
1 чаша мляко
1 чаша олио
1 чаша грис
1 чаша твърдо брашно Т-400
2 чаши захар
2 чаши счукани орехи
За измерване се използва чаша от 200 ml.

Сироп:

600 мл вода (3 чаши)
2 чаши захар
1,2 лимона

Приготвяне:

продукти сладкиш

Първо направете сиропа, за да оставите време да изстине, докато приготвяте сладкиша. Смесете водата и захарта, след което поставете на огъня да заври. Варете 5 минути, след което добавете половин лимон, нарязан на колелца. Оставете да заври още малко, след което оставете настрана да изстине.

сироп на котлона

Веднага включете фурната да загрее на 180 градуса, защото кексовото тесто се приготвя много бързо. Разбийте яйцата с бъркалка, като постепенно добавяте захарта. Не е необходимо да бъркате с миксер, но ако ви е по-лесно, тогава използвайте него (аз разбърках с телена бъркалка).

яйчена смес

Добавете мокрите съставки (мляко и олио) към разбитите яйца, след това едно по едно и всички сухи съставки (грис и брашно), след което разбийте, докато се смесят на хомогенна смес без бучки. Накрая добавете натрошените орехи и разбийте още веднъж.

яйчен крем

кекс с орехи

Намаслете тава с размери 36х23 см (може и по-малка, ако искате по-висока торта или по-голяма за по-ниска) и я намаслете и набрашнете добре, като отстранете излишното брашно. След това изсипете сместа в нея и печете на 180-200 градуса за около 35 минути.

орехов сладкиш

След като извадите изпечения сладкиш от фурната, го оставете за минута, след което внимателно го полейте с изстиналия сироп. Оставете го да изстине хубаво и да попие сиропа, след което сервирайте след няколко часа.

орехово реване

Най-добре е да оставите тортата в хладилника, за да може да изстине хубаво преди сервиране.

сиропиран орехов сладкиш

Да ви е сладко!

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар