Home » Свят » Новата мода, която шокира света – жени с бради/СНИМКИ/
Новата мода която шокира света - жени с бради/СНИМКИ/

Новата мода, която шокира света – жени с бради/СНИМКИ/

Сподели новината

Обществото ни е приело много стриктни стандарти, особено в областта за женската красота. Един от тях е да няма косми по тялото надолу от миглите.

Това е довело до разработването и използването на различни методи като кола маска, епилация, бръснене и какви ли още не, за да може дамите да се отървават от нежеланото окосмяване. И макар че  жените нямат естествено окосмяване по брадата и мустаците, всички сме чували, че има и брадати жени.

Жени с брадиФеноменът, когато брада или мустак се появят на момиче, се отнасят до проблем, наречен хирзутизъм. Но има жени, които не се страхуват от уникалността си и се гордеят с всичко, което природата им е дала. И те просто не крият космите си, но пропагандират естествеността и призовават обществото да сложи тези жени на равна нога с другите.

Какво е хирзутизъм?

Той се разглежда не като самостоятелно заболяване, а като симптом на заболяване; особено ако се прояви след пубертета. Следните заболявания могат да се проявят чрез повишено окосмяване у жените:

синдром на поликистозните яйчници

синдром на Кушинг

вродена надбъбречна хиперплазия

тумори в яйчниците или надбъбречната жлеза

както и прием на някои лекарства.

Космати жениПричинява се главно от свръхотделяне в женския организъм на андрогени (мъжки полови хормони) и от чувствителността на космения фоликул към тези хормони (която може да бъде и унаследена).

Други симптоми, свързани с високите нива на андрогени, а оттам и с хирзутизма, са акне, нередовна менструация, повишена мускулна маса в тялото, мутиране на гласа.

Нова шокираща модаНякои жени пък са доказали, че ако природата им е дала брада, това е подарък. 

Харнам Каур – една от първите жени в съвременното общество, която престана да се смущава от брадата си. Сега тя е на 29 години, а космите започнали да растат на лицето, ръцете и гърдите ѝ, когато е била на 11. Това се случило заради поликистозни яйчници, състояние, при което се получава излишък от производството на тестостерон.

Естествено, момичето било унижавано в училище и избягвано от момчетата. Харрнам се опитвала да се отърве от нежеланите косми по всякакъв начин, но нищо не помагало. Накрая тя се отказала да се бори с недостатъка си и вместо това решила да го покаже на целия свят с помощта на Instagram.

Много момичета я подкрепили и също започнаха да казват, че се смятат за пълноправни. Сега брадата на жената не е присъда.

Роуз Гейл е друго момиче с нежелано окосмяване по лицето си. Роуз казва, че брадата й помага да се чувства по-женствена и привлекателна. В края на краищата растителността, с която тя не се крие, й дава свободата да бъде себе си.

Коментирай чрез Фейсбук
Оцени публикацията
[Total: 1 Average: 5]

Сподели новината

About clslavchev

Твоят коментар